BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη με τους θεσμούς

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης με το κουαρτέτο των εκπροσώπων των δανειστών μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία έφτασε στη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης.

Το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα η Ντέλια Βελκουλέσκου

0
0

Μάλιστα οι επικεφαλής των θεσμών θα ζητήσουν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Επίσης την Πέμπτη υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων ενώ μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

Στο μέτωπο των εργασιακών , η διαβούλευση έχει ξεκινήσει ώστε όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές «έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας».

Ενδιαφέρον έχουν και οι διευκρινίσεις σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:

- Το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις,

- Η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή και είναι δεκάδες οι αναφορές της κ. Λαγκάρντ στο θέμα αυτό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία