BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ανοδικά αντιδρά το ΧΑ στο άνοιγμα της Τρίτης

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το πρωτοφανές sell off που σημειώθηκε χτες, με την αγορά να θέτει τις προϋποθέσεις για επαναπροσέγγιση της ζώνης των 600 μονάδων.

Συγκρατημένη απόπειρα αντίδρασης στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

1
0

Πιο συγκεκριμένα, στις 10:51, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,89% στις 584,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 3,73% στις 169,21 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 11,07% στις 181,46 μονάδες.

Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ βρέθηκε χθες λίγο ψηλότερα των 33 δις ευρώ (λιγότερο από το 25% του ΑΕΠ) με απώλειες των δεικτών κοντά στο 11%, με τους εγχώριους αναλυτές να τονίζουν ότι οι δείκτες έχουν μπει σε αχαρτογράφητα ύδατα, άγνωστα και κενά στατιστικού προηγούμενου.

Πάντως, σήμερα το κλίμα είναι εμφανώς βελτιωμένο, στον απόηχο και της ανάκαμψης των ευρωπαϊκών δεικτών. Η πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25 κινείται έντονα ανοδικά, σε μια προσπάθεια να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος του Αυγούστου. Άλλωστε, ο δείκτης χάνει πάνω από 58% από τις αρχές του μήνα, τείνοντας να ολοκληρώσει τον χειρότερο Αύγουστο στην ιστορία του.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εγχώριοι αναλυτές, η σημερινή αντίδραση στο Χ.Α. μόνο τεχνικά μπορεί να ερμηνευτεί, καθώς οι λόγοι της πτώσης των προηγούμενων ημερών δεν έχουν εκλείψει, ενώ παράλληλα οδεύουμε προς μία εκλογική διαδικασία η οποία μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Σε αυτό το πλαίσιο η αγορά προβληματίζεται ως προς τους συσχετισμούς της επόμενης ημέρας των εκλογών, καθώς και από τις απρόβλεπτες δυναμικές που θα μπορούσαν να εμφανιστούν και να επιδράσουν καθοριστικά στο πολιτικό πεδίο.

Στο ταμπλό τώρα, ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο τόσο της ανόδου όσο και των συναλλαγών. Η Eurobank ενισχύεται κατά 11,76%, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 11,11%, η Εθνική κινείται ανοδικά κατά 10,34% και η Alpha Bank ΑΛΦΑ+9,72% είναι στο +8,33%.

Έντονα ανοδικά κινείται και ο ΟΤΕ, ΟΤΕ+6,27% στο +6,42%, η Βιοχαλκο, ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ+5,58% και η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ+5,50% καταγράφουν κέρδη κοντά στο 5,5%, και τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ+5,39% ενισχύονται κατά 5,12%. Κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι Folli Follie, Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ+2,27% ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ+2,68% Aegean και Τιτάν.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινείται η ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ-0,68% ενώ αδύναμες να διατηρήσουν το θετικό τους πρόσημο είναι οι μετοχές των Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Λαμδα και Grivalia.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία