BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ανοδική κίνηση στο ΧΑ με ευρωπαϊκή χείρα βοηθείας

Την ανοδική κίνηση των αγορών της Ευρώπης ακολουθεί το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γνωστό πλέον περιορισμένο όγκο συναλλαγών. Με προίκα την άνοδο της Wall, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν θεαματικά υψηλότερα, με το ΧΑ να ακολουθεί, από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης.

Διατηρείται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα

0
0

Το 2,25% του DAX από νωρίς στη Φρανκφούρτη ήταν η καλύτερη αφορμή για τους λιγοστούς ενεργούς παίκτες να ενεργοποιήσουν από τις πρώτες εντολές τους αγορές σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου και σχεδόν άμεσα σε τίτλους-σηματωρούς και blue chips.

Αποτέλεσμα, η κίνηση του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 630 μονάδων, με τον Δείκτη Τραπεζών να ξεπερνά τις 220 προς τις 225 μονάδες, επιβεβαιώνοντας την τεχνικότητα της αγοράς παρά το «ρηχό» του χαρακτήρα της.

Με αιχμή την υπερ-απόδοση των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, οι πρώτες κινήσεις υποστηρίχτηκαν μετά τα πρώτα 10'-15' σε τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, αλλά και Coca Cola, Motor Oil και ΕΧΑΕ, Μυτιληναίο, Jumbo, Τράπεζα Κύπρου, ΜΕΤΚΑ, Τέρνα Ενεργειακή κ.ά.

Αποθαρρυντικό το ότι η ανταπόκριση των ενεργών παικτών παρέμενε περιορισμένη, με ενδεικτικές τις συναλλαγές/τζίρο που είχαν πραγματοποιηθεί μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Παρ' όλα αυτά, με λιγοστές συναλλαγές/τζίρο στη μετοχή της Εθνικής, οι αγοραστές έφτασαν έως το 0,492 ευρώ, θυμίζοντας πως στο προσυνεδριακό σχόλιό μας είχαμε θέσει ως σημείο αναφοράς το 0,50 ευρώ. Κατά 6,52% υψηλότερα η μετοχή της Alpha Bank, έως 2,38% της Eurobank, κατά 6,52% της Πειραιώς.

Από την 3άδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ λίγο ως πολύ αναμενόμενη η κινητικότητα στην Επιχείρηση και λόγω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Στα 8,15-8,20 ευρώ, δηλαδή σε στενό εύρος, η διακύμανση για τη μετοχή του Οργανισμού, ενώ στα 7,05-7,14 ευρώ του ΟΠΑΠ.

Υπό προϋποθέσεις και οι τρεις μετοχές μπορεί βραχυπρόθεσμα να πιάσουν τις «τοπικές κορυφές»-στόχους που έχουν τεθεί από τους ειδικούς της αγοράς.

Ισχυρή άνοδος για τη μετοχή της Motor Oil, με αρωγό και τα αποτελέσματα του ομίλου, με την τιμή έως τα 9,21 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στα υψηλά 52 εβδομάδων των 9,25 ευρώ (σημειώθηκαν στις 19/8).

Με αγοραστές και στα Ελληνικά Πετρέλαια (στο εύρος των 4,20-4,24 ευρώ), στον Μυτιληναίο (4,81-4,92 ευρώ), στη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ (1,54-1,57 ευρώ) κ.α.

Πρακτικά στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης παρατηρούνται:

- Σταθερά χαμηλές συναλλαγές/τζίρος που δεν αποκλίνουν από τον υποτονικό μέσο όρο των τελευταίων δύο εβδομάδων, θυμίζοντας το χθεσινό "χαμηλό" των 22 εκατ. ευρώ για φέτος,

- Μεμονωμένες κινήσεις των λιγοστών ενεργών παικτών,

- Πωλήσεις-αγορές σε πολύ στενά εύρη διακύμανσης, κάτι που θα αποσαφηνιστεί στη συνέχεια και ανάλογα με την εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων,

- Αδιαφορία από την πλευρά κυρίως των ξένων επενδυτών, που συνήθως δραστηριοποιούνται μετά τις 12:00-12:30,

- Επιβεβαίωση της τεχνικότητας όλων των βασικών δεικτών (ΓΔ, FT 25, ΔΤΡ και FT Mid Cap), έστω με αυτές τις συναλλαγές/τζίρο.

Στις 10:55 σε τέσσερις μετοχές του FT 25 οι συναλλαγές δεν είχαν ξεπεράσει τα χίλια τεμάχια, καθώς στην Αεροπορία Αιγαίου είχαν γίνει 300 μετοχές, στον ΤΙΤΑΝα 516, στο FF Group 361 και 277 στη μετοχή του ΟΛΠ.

Ελάχιστες οι συναλλαγές/τζίρος στις μετοχές του FT Mid Cap (στην περιοχή των 775 μονάδων) με τις Fourlis, ΥΓΕΙΑ, MIG, Attica Bank, Intralot.

Στις 49/4 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών μετοχών.

Δείτε το βίντεο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία