BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

«Κουτσουρεμένες» οι συντάξεις ΟΓΑ Σεπτεμβρίου

Μειωμένα και, μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από 10 ευρώ είναι τα ποσά που παίρνουν στα χέρια τους από σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς από αυτό το μήνα τίθεται σε εφαρμογή η αύξηση της παρακράτησης στις εισφορές υγειονομικής περίθαλψης από 4% έως 6%.

Ως 30 Ιουνίου η δόση για παλιά ρύθμιση του ΟΓΑ

0
0

Σημειωτέον ότι η παρακράτηση του 6% γίνεται επί του αρχικού μεικτού ποσού της κύριας σύνταξης, δηλαδή χωρίς τον υπολογισμό των κρατήσεων που έχουν επιβληθεί από το 2010 και μετά. Επομένως η πραγματική μείωση αγγίζει το 4% και όχι το 2%.

Όπως είχαν γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το Agronews και η Agrenda, για παράδειγμα ένας συνταξιούχος που λαμβάνει τη βασική σύνταξη ΟΓΑ η οποία, σύμφωνα με το σύστημα «Ήλιος», είναι 432 ευρώ μικτά είχε ως σήμερα παρακράτηση 17,28 ευρώ μηνιαίως για εισφορές υγειονομικής περίθαλψης (4% επί του μικτού ποσού).

Με την αύξηση κατά 2% στο 6% το ποσό που παρακρατείται ανεβαίνει στα 25,92 ευρώ, δηλαδή διαφορά της τάξης των 9 ευρώ.

Yπενθυμίζεται ακόμα η παρακράτηση έχει και αναδρομική ισχύ, δηλαδή ισχύει από την 1η Ιουλίου 2015. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΓΑ, η παρακράτηση των ποσών από τις συντάξεις που έχουν ήδη χορηγηθεί (Ιούλιος, Αύγουστος) θα γίνει σε 3 ισόποσες δόσεις από τις συντάξεις που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους.

Δηλαδή από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015.

Δείτε το βίντεο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία