BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Στο «κόκκινο» άνοιξε και την Τρίτη το Χρηματιστήριο

Σε πτωτική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα, ακολουθώντας για ακόμη μία ημέρα τον ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών, στις οποίες κυριαρχούν οι ανησυχίες για την Κίνα.

Νευρικότητα στο ταμπλό του Χ.Α. λόγω Βρυξελλών και Alpha-Eurobank

0
0
Ειδικότερα, στις 11:03, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,96% στις 618,19 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,30% στις 180,34 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,61% στις 198,41 μονάδες.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εγχώρια αγορά επηρεάζεται από το διεθνές κλίμα. Την προηγούμενη εβδομάδα οι αναταράξεις που προκλήθηκαν στις αγορές παγκοσμίως αποτυπώθηκαν και στην εγχώρια αγορά, η οποία κινείται κατά κόρον από τα διεθνή χαρτοφυλάκια, εξαιτίας των ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων των ελληνικών κωδικών.

Στο μεταξύ, αν και αναμενόταν σήμερα να αρθεί η απαγόρευση του short selling στο Χ.Α., το οποίο  έχει επιβληθεί από τις 3 Αυγούστου, η απαγόρευση θα παραταθεί για ακόμη έναν μήνα, ήτοι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, εξέλιξη που θα οδηγήσει πολλά χαρτοφυλάκια να "παρατείνουν" την αναμονή τους, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους στο ελληνικό χρηματιστήριο.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία