BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Σε χαμηλό τετραμήνου ο δείκτης Μεταποίησης της Ευρωζώνης

Μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, με τον σύνθετο PMI να υποχωρεί σε χαμηλό τετραμήνου.

Παρέμεινε κοντά στην κορυφή 44 μηνών ο Δείκτης Μεταποίησης PMI

0
0

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Markit, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στο 53,6 τον Σεπτέμβριο από 54,3 τον προηγούμενο μήνα και έναντι του 53,9 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Επίσης, ο δείκτης PMI του τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στο 53,7 από 54,4 τον Αύγουστο και έναντι του 54 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Σύμφωνα με το Markit, η τελική μέτρηση του PMI παραπέμπει σε μέτρια ανάπτυξη της ευρωζώνης το γ' τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερη της προηγούμενης εκτίμησης, ωστόσο εξακολουθεί να δείχνει επέκταση της οικονομίας της ευρωζώνης κατά 0,4% το γ' τρίμηνο.

Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα τελικά στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο, καθώς τόσο ο σύνθετος PMI όσο και ο PMI του τομέα υπηρεσιών διαμορφώθηκαν σε υψηλότερο επίπεδο έναντι των προκαταρκτικών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Markit, ο σύνθετος δείκτης PMI, που περιλαμβάνει τους τομείς υπηρεσιών και μεταποίησης, αυξήθηκε στο 51,9 τον Σεπτέμβριο από 50,2 τον Αύγουστο, και έναντι του 51,4 που ήταν η προκαταρκτική εκτίμηση.

Στον τομέα των υπηρεσιών, μάλιστα, ο δείκτης αυξήθηκε στο 51,9 τον Σεπτέμβριο από 50,6 τον Αύγουστο, έναντι της αρχικής εκτίμησης που έφερνε τον δείκτη στο 51,2.

Αντιθέτως, στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, τα στοιχεία έδειξαν μεν συνέχιση της επέκτασης της μεταποιητικής δραστηριότητας, όμως με βραδύτερο ρυθμό του αρχικώς εκτιμώμενου.

Ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στο 54,1 από 54,3 που ήταν η αρχική εκτίμηση, υποχωρώντας έναντι των 55 μονάδων που είχε διαμορφωθεί τον Αύγουστο, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών τα τελικά στοιχεία έδειξαν ότι ο PMI διαμορφώθηκε στο 54,1 από 54,9 τον Αύγουστο και έναντι του 54,3 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Πάντως, αν και βραδύτερος ο ρυθμός ανάπτυξης, ωστόσο εξακολουθεί να δείχνει ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε πορεία ισχυρής ανάπτυξης το γ' τρίμηνο.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία