BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Με ώθηση από τις τράπεζες άνοδος άνω του 3,50% στο Χ.Α.

Ισχυρότατη ανοδική αντίδραση πραγματοποιούν οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου καθώς οι προσδοκίες που καλλιεργούνται ενόψει του Eurogroup και το θετικό κλίμα από τις ευρωπαϊκές αγορές ωθούν την αγορά πάνω από τις 660 μονάδες ενώ τα κέρδη υπερβαίνουν τα 3,50%.

Άλμα 5,3% στο Χ.Α. με οδηγό τις τράπεζες

2
0

Αναλυτικότερα, ισχυρό rebound παρουσιάζει ο τραπεζικός κλάδος στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει κέρδη της τάξης του 17-18% και ενώ απομένουν δέκα ημέρες για να καθοριστεί το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης και να οριστικοποιηθούν, ώστε στη συνέχεια να ψηφιστούν, οι αλλαγές στο νόμο για τη λειτουργία του ΤΧΣ, θα δοθεί η τελική "μάχη" για τον "λογαριασμό" της ανακεφαλαιοποίησης.

Η σημερινή ισχυρή αντίδραση των τραπεζών έρχεται μετά από αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Η μετοχή της ΕΤΕ καταγράφει κέρδη της τάξης του 17,26% ενώ νωρίτερα το Bloomberg επικαλούμενο δημοσίευμα της Hurriyet, ανέφερε ότι η Societe Generale συνεργάζεται με την Fibabanka για την υποβολή πρότασης για την Finansbank. Επιπλέον αναφέρεται στο δημοσίευμα, ότι το ΤΧΣ θα αναμένει τις προσφορές για την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η μετοχή της θυγατρικής της ΕΤΕ στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης καταγράφει άλμα 19% στις 5,65 τουρκικές λίρες , ερχόμενη από κέρδη 17% στη συνεδρίασης της Παρασκευής, σε υψηλό 5 ετών.

Η Alpha Bank ενισχύεται 22,83% στα 0,113 ευρώ, η Τρ. Πειραιώς κινείται 20,29% υψηλότερα και η Eurobank καταγράφει άνοδο 20% στα 0,023 ευρώ .

 

 

(Με πληροφορίες από capital.gr)

 

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία