BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ενέκρινε τα προαπαιτούμενα, περιμένει εφαρμογή το Eurogroup

Την ανάγκη να τεθούν σε εφαρμογή τα πρώτα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ώστε να εκταμιευθεί το πρώτο μέρος της δόσης ύψους 2 δισ. ευρώ και, εν συνεχεία, να συμφωνηθούν μέχρι το τέλος του μήνα τα κριτήρια που αφορούν την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας του Eurogroup.

Ενέκρινε τα προαπαιτούμενα, περιμένει εφαρμογή  το Eurogroup

2
0
Τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό να γίνει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ασφαλιστικό και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει -όπως είπε- να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

 

Ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Όπως είπε πολύ δουλειά πρέπει να γίνει, τονίζοντας ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και για την οικονομική ανάκαμψη.

Όσον αφορά το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, θα πρέπει να συμφωνηθεί αργότερα, εντός του Οκτωβρίου, είπε ο Γ.Ντάισελμπλουμ.

«Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των θεσμών και από τις ελληνικές αρχές να εργαστούν εντατικά, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup το επόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων θα αφορά το συνταξιοδοτικό, τη δημόσια διοίκηση και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «κλειδί» είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

 

(Με πληροφοροίες από in.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία