BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Μικρές απώλειες στο άνοιγμα για το Χρηματιστήριο

Πτωτικά ξεκίνησε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να κατοχυρώνει μέρος των εκρηκτικών κερδών της Δευτέρας, τα οποία επανέφεραν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 660 μονάδες, μετά από έξι συνεδριάσεις.

Κλειστό λόγω καθολικού Πάσχα το X.Α.

0
0
Στις 11:02, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,33% στις 664,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 11 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει πτώση 0,29% στις 195,36 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 2,33% στις 200,02 μονάδες.

 

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance η αγορά περιμένει τις πρώτες εκείνες ενδείξεις εφαρμογής του μνημονίου, όπως μία ιδιωτικοποίηση, ή την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού κλάδου, που μπορούν να της δώσουν ορμή για να κάνει προσπάθεια να ανακάμψει.

Το επόμενο διάστημα, το πιο δύσκολο και μεγάλο βήμα της κυβέρνησης θα έχει να κάνει με το Συνταξιοδοτικό, μιας και είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα σε κόστος, ενώ η βιωσιμότητά του δεν υφίσταται με τα σημερινά δεδομένα. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να δώσει μία λύση μακράς διάρκειας, το επόμενο διάστημα, που θα αλλάξει τα δεδομένα για την Οικονομία, μιας και ο δρόμος είναι μοναδικός και μακρύς τουλάχιστον μέσα στην ζώνη του ευρώ.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία