BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Σε τραπεζικό sell off το Χρηματιστήριο

Σε κλοιό τραπεζικού sell off βρίσκεται την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ξεκίνησε τις συναλλαγές με σημαντικές απώλειες, υπό το βάρος των μετοχών της Εθνικής και της Πειραιώς, όπως συνέβη και στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α., ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

4
0

Ειδικότερα, στις 11:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,44% στις 649,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 1,82% στις 193,05 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 18,34% στις 77,90 μονάδες.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα ο γενικός δείκτης «δοκιμάζει» τη στήριξη των 650 μονάδων. Την προηγούμενη ακριβώς Δευτέρα (16 Νοεμβρίου) είχε βρεθεί στις 641 μονάδες, επίπεδο από το οποίο ξεκίνησε η ανοδική αντίδραση έως τις 673 μονάδες, χωρίς να να καταφέρει να προσεγγίσει την αντίσταση των 680-690 μονάδων.

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφει απώλειες που φτάνουν το limit down, ήτοι στο 29,91%, ενώ ακολουθεί και η Πειραιώς, η οποία κινείται στο -26,67%. Απώλειες 5,88% καταγράφει και η Eurobank,  ενώ και η Alpha Bank  ΑΛΦΑ-5,26% είναι στο -5,26%.

Στο μεταξύ στο υπόλοιπο ταμπλό οι συναλλαγές είναι αρκετά περιορισμένες. Ενδεικτικό της αδράνειας είναι είναι ότι ακόμη η ΕΕΕ, η μετοχή με τη μεγαλύτερη στάθμιση στον FTSE 25, δεν έχει κάνει ακόμη συναλλαγή, ενώ ο όγκος που έχει διακινηθεί στις περισσότερες μετοχές είναι κάτων των 5 χιλ. τεμαχίων.

Παράλληλα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές της ΕΧΑΕ και της  ΔΕΗ, ενώ απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι Μυτιληναίος, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ και Λάμβα, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Aegean και ΜΕΤΚΑ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία