BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Πρόστιμα ως 20.000 ευρώ στο νέο ποινολόγιο της εφορίας

Πρόστιμα από 100 ευρώ, για μικρές φορολογικές παραβάσεις, έως και 20.000 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και αυτεπάγγελτες ποινικές διώξεις για όσους εντοπιστούν από τις φορολογικές αρχές να φοροδιαφεύγουν, περιλαμβάνει το νέο ποινολόγιο της εφορίας.

Μείωση εισφορών 5% για τους συνεπείς εργοδότες

1
0

Χαρακτηριστικό των αλλαγών είναι ότι από τις 17 Οκτωβρίου το πρόστιμο για τη μη έκδοση αποδείξεων ανέρχεται στις 2.500 ευρώ, ανεξάρτητα μάλιστα εάν ο παραβάτης δεν έχει κόψει μία ή χίλιες αποδείξεις, ενώ από την ίδια ημερομηνία καταργούνται και τα πρόστιμα για την έκδοση πλαστών και εικονικών στοιχείων.

Θα πρέπει βέβαια να υπογραμμιστεί ότι για κάθε παράβαση μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης ή επαγγελματικών στοιχείων, ανεξαρτήτως αξίας, για πράξη που επιβαρύνεται με  ΦΠΑ,  και η οποία (παράβαση) διαπράττεται από την 17.10.2015 (έναρξη ισχύος ν. 4337/2015) και μετά, επιβάλλεται πρόστιμο ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) επί του ποσού ΦΠΑ που θα προέκυπτε από το μη εκδοθέν στοιχείο ή επί της διαφοράς αντίστοιχα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία