BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Εκπτώσεις στις εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών προτείνει ο Κατρούγκαλος

Μια νέα πρόταση για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, παρουσίασε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μείωση εθνικής σύνταξης ζητούν οι δανειστές, «δεν τέθηκε θέμα» λέει ο Κατρούγκαλος

0
0

Με τη νέα πρόταση η οποία καθορίζει οροφή στις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των επαγγελματιών και μεταβατικό στάδιο για την αύξηση των εισφορών στα επίπεδα που θα καθοριστούν η κυβέρνηση επιδιώκει το συμβιβασμό με τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιστήμονες οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά, το υπουργείο προτείνει:  Μια μεταβατική περίοδο τριών ετών κατά την οποία οι νέες εισφορές θα έχουν μείωση που ξεκινά από το 50% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και αναπροσαρμόζεται κλιμακωτά ανά 1% για κάθε πρόσθετα 1.000 ευρώ εισοδήματος.

Έτσι, για παράδειγμα, η έκπτωση θα είναι 40% για όσους έχουν εισόδημα 20.000 ευρώ και 30% για εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

«Είχαμε πει από την αρχή ότι η ουσία της μεταρρύθμισης σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες έγκειται στο ότι υπολογίζουμε πια τις εισφορές τους στο πραγματικό εισόδημα χωρίς να αυξήσουμε τα ποσοστά και σε εφαρμογή των δύο βασικών κανόνων της μεταρρύθμισης, της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Στο τέλος της τριετίας θα επανεξεταστούν οι εισφορές γιατί είναι υψηλές σήμερα, αλλά δεν μπορούν να μειωθούν, γιατί αν τις μειώσουμε δεν θα πληρώνονται οι υφιστάμενες συντάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι με βάση το σχέδιό του θα υπάρξουν οφέλη για τα 2/3 των ελεύθερων επαγγελματιών και διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζουν εκτάκτως στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία