BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Παραμένει το όριο ανάληψης στα 420 ευρώ λόγω αβεβαιότητας

Αμετάβλητο στα 420 ευρώ παραμένει το όριο ανάληψης μετρητών από τις τράπεζες, καθώς η αβεβαιότητα στην οικονομία καθιστά απαγορευτική στην παρούσα φάση κάθε σκέψη για αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου στα 500 ευρώ.

Παραμένει το όριο ανάληψης στα 420 ευρώ λόγω αβεβαιότητας

0
0

Αντ' αυτού, όπως γράφει η «Καθημερινή» το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε μικρές αλλαγές στα capital controls, που είναι κυρίως διορθωτικού χαρακτήρα, όπως η μερική αποπληρωμή δανείων, το άνοιγμα λογαριασμών για την καταβολή προνοιακών κυρίως επιδομάτων, η αύξηση του ορίου από τα 500 στα 1.000 ευρώ για τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό χωρίς δικαιολογητικά, καθώς και η επέκταση της χαλάρωσης για το σπάσιμο προθεσμιακών καταθέσεων.

Tη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ συμπληρωματική η απόφαση, βάσει της οποίας η περίοδος αναφοράς, προκειμένου να προσδιορίζονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων, ορίζεται από την 1η Ιουλίου 2014 έως την 30η Ιουνίου 2015.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών, η ΤτΕ και κυρίως η ΕΚΤ απορρίπτουν προς το παρόν κάθε εισήγηση για αύξηση του ορίου στα 500 ευρώ, αίτημα που είχε υποβληθεί από τις τράπεζες. Επίσης αρνητική υποδοχή φαίνεται ότι έχει και ανάλογο αίτημα για τη δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης του ποσού των 1.680 ευρώ (420 ευρώ x 4) μία φορά τον μήνα. Αιτία, όπως σημειώνουν, αρμόδιοι παράγοντες είναι η κακή ψυχολογία του κόσμου που παραμένει κάτι που αποτυπώνεται στην τάση των καταθετών να σηκώνουν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο κάθε εβδομάδα, ακόμη και όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία