BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Βloomberg: Σχέδιο επαναγοράς ομολόγων μελετά η Deutsche Bank

H Deutsche Bank επέδειξε μετοχική άνοδο ρεκόρ τετραετίας, τη στιγμή που η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας μελετά σχέδιο επαναγοράς ομολόγων το οποίο θα μετριάσει τους φόβους επί των κεφαλαίων της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Δε «βλέπει» έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη η Deutsche Bank

0
0

Αν και η τράπεζα έχει αρκετά κεφάλαια για να προχωρήσει σε αγορές, η απόφαση δεν έχει παρθεί, και μία επαναγορά μπορεί ακόμη να θεωρηθεί μη ελκυστική, σύμφωνα με την πηγή η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη. Μία τέτοια κίνηση θα επικεντρωθεί στα ομόλογα µε εξοφλητική προτεραιότητα (senior bonds) και μάλλον δεν θα εμπεριέχει τα CoCos που κουβαλούν μεγάλο ρίσκο.

Οι μετοχές της τράπεζας επέδειξαν αύξηση μέχρι και 11% νωρίς το πρωί στη Φρανκφούρτη, με την τράπεζα να έχει χάσει το 36% της αξίας κεφαλαιοποίησής της φέτος.

Η Deutsche Bank έχει εκκρεμείς υποχρεώσεις senior χρέους που φτάνουν τα 53,8 δισ. ευρώ. Ακόμη και με την χθεσινή έκθεση του John Cryan προς τους υπαλλήλους της τράπεζας, οι πτωτικές τάσεις ως προς τις τιμές του τραπεζικού χρέους δεν έχουν αναστραφεί, με πτώσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα ομόλογα και τα cds αντίστοιχα.

Πηγή: Νewmoney.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία