BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Νέο πακέτο έκτακτων μέτρων ως εγγύηση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

H Ελλάδα θα πρέπει να ετοιμάσει ένα πακέτο «έκτακτων μέτρων», ύψους 2% του ΑΕΠ, ως εγγύηση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τόνισε την Παρασκευή 22 Απριλίου ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Ντάισελμπλουμ: Ελάφρυνση του χρέους το 2014

0
0

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το πακέτο πολιτικής θα πρέπει να περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα, που θα ληφθούν μόνο εάν είναι απαραίτητο, για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2018» διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η οποία ακολούθησε τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Άμστερνταμ.

Το έκτακτο πακέτο μέτρων - συνέχισε - πρέπει «να είναι αξιόπιστο, να νομοθετηθεί προκαταβολικά, να είναι αυτοματοποιημένο και να βασίζεται σε αντικειμενικούς παράγοντες».

Πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει συμφωνία για το βασικό πακέτο μέτρων ύψους 3% του ΑΕΠ και του έκτακτου, ύψους 2% του ΑΕΠ, τότε ενδεχομένως θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup, τη Μεγάλη Πέμπτη.

«Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς υπάρχει σημαντική προσέγγιση σε ασφαλιστικό, φορολογία, κόκκινα δάνεια και αποκρατικοποιήσεις» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε σήμερα να «εργαστεί εποικοδομητικά» για τη δημιουργία ενός πακέτου προληπτικών μέτρων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία