BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Επαναφορά του waiver στις 22 Ιουνίου σύμφωνα με το Reuters

Σχεδόν βέβαιο είναι το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters για την επαναφορά του waiver για τις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ στις 22 Ιουνίου, με αφορμή τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ για ELA, τράπεζες

1
0

Οι πηγές που επικαλείται το Reuters, αναφέρουν πως απομένουν μόνο λίγες ημέρες μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών σε φθηνό χρήμα και θα τους επιτρέψει να απεξαρτηθούν από την πολύ ακριβή ρευστότητα που αντλούν από τον ELA, τον έκτακτο μηχανισμό της ΕΚΤ.

Η επαναφορά του waiver, θα ανοίξει και το δρόμο για να συμπεριληφθούν τα ελληνικά προϊόντα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κάτι που όμως δεν είναι τόσο απλό, καθώς απαιτεί περαιτέρω οικονομικές διαβουλεύσεις που μπορεί να διαρκέσουν ως και το Σεπτέμβριο.

Να υπενθυμίσουμε, πως μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την επαναφορά του waiver είναι η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα με πιθανότερη ημέρα τη Δευτέρα. Από την πλευρά της ΕΚΤ, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία