BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Καταρρέουν οι αγορές μετά την απόφαση για Brexit

Καταρρέουν οι αγορές μετά το ξεκάθαρο πλέον αποτέλεσμα υπερ του Brexit. Το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε έως και 9% σε χαμηλό τριακονταετίας, κάτω από το 1,35 δολάριο πριν από λίγο, υφιστάμενο μια βουτιά μεγαλύτερη και από εκείνη της λεγόμενης Μαύρης Τετάρτης του 1992, όταν ο Τζορτζ Σόρος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην δραματική πτώση της λίρας και τον αποκλεισμό τους από τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, που προηγήθηκε του ευρώ.

«Βουτιά» 4,08% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

1
0

Σε μια ένδειξη της διεθνούς ανησυχίας ο υφυπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις Μασατσούγκου Ασακάουα ανακοίνωσε ότι θα διαβουλευθεί με τον υπουργό Οικονομικών Τάρο Άσο για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις των αγορών, τις οποίες περιέγραψε ως πολύ απότομες.

Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχώρησε σε χαμηλό τετραμήνου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Nikkei υποχωρούσε έως και κατά 8,3% στις 14.890,56 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 4,67%.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης τετραετίας, χθες αργά το βράδυ εξαιτίας του φόβου εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, που έστρεψε το επενδυτικό ενδιαφέρον προκαλώντας υψηλή ζήτηση των αμερικανικών ομολόγων, χαμηλού ρίσκου.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου άγγιξε το 1,509% που είχε να καταγραφεί από τις αρχές Αυγούστου του 2012.

Η απόδοσή του μειώθηκε κατά 23 μονάδες βάσης από το χθεσινό κλείσιμο, ενώ παρόμοια μείωση είχε να καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία