BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Στην Επ.Ανταγωνισμού το τελευταίο σκέλος της διάσωσης Μαρινόπουλου

H Επιτροπή Ανταγωνισμού καλείται να πάρει τις αποφάσεις της για την συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου.

Το αίτημα για το άρθρο 99 εγκρίθηκε, το «κούρεμα» των προμηθευτών έρχεται

4
0

Στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επισημαίνουν ότι η εξέταση της υπόθεσης θα ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό, ωστόσο, η έκδοση της απόφασης δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν την παρέλευση ενός μήνα, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας της συγκέντρωσης.

Σύμφωνα, με τα ίδια στελέχη, όταν μια υπόθεση χαρακτηρίζεται ως απλή (επίπεδο 1) με τα κριτήρια που θέτει η Επιτροπή, η έκδοση της γνωμοδότησης παρέχεται σε 30 ημέρες. Αν είναι πολύπλοκη, όπως η προκείμενη, τότε η διαδικασία εισέρχεται στη δεύτερη φάση (επίπεδο 2) με το νόμο να προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης ακόμα 90 ημερών, δηλαδή μέγιστο διάστημα 120 ημερών (30 συν 90 ημέρες).

Βασική παράμετρος για το χρόνο έκδοσης της απόφασης, αποτελεί η πληρότητα των στοιχείων που κάθε φορά καταθέτουν οι επιχειρήσεις. Οσα περισσότερα είναι τα στοιχεία, τόσο ευκολότερη γίνεται η δουλειά της ανεξάρτητης αρχής. Πάντως, όπως σημειώνουν στελέχη της Επιτροπής, έχει γίνει ήδη μια προεργασία, πριν ακόμα κατατεθεί η γνωστοποίηση της συγκέντρωσης και γι΄ αυτό θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί το «πράσινο φως».

Κατά τα ίδια στελέχη, αν υπάρξουν κάποια προβλήματα επικάλυψης (υπερσυγκέντρωση που να επηρεάζει τον ανταγωνισμό) αυτά θα αφορούν ορισμένες περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, όπου δραστηριοποιούνται και οι δύο αλυσίδες, ωστόσο επισημαίνουν ότι δεν θα είναι τέτοιου μεγέθους που να ακυρώνουν το εγχείρημα.

Όπως γνωστοποίησε η Σκλαβενίτης στις 10 Οκτωβρίου η «συγκέντρωση» με την οποία, η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές η οποία είναι θυγατρική κατά 100% της Σκλαβενίτης, αποκτά (βάση της συμφωνίας εξυγίανσης) τον έλεγχο μέσω της απόκτησης τμήματος του ενεργητικού και τμήματος του παθητικού των:

Α. Μαρινόπουλος

Β. Ξυνός

Γ. Express M και

Δ. Πειραϊκόν.

Όπως σημειώνεται «περαιτέρω και σύμφωνα με τα ειδικότερα αναφερόμενα στην Συμφωνία Εξυγίανσης, η Μαρινόπουλος αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταβιβάσει στην Ελληνικές Υπεραγορές το σύνολο των μετοχών που αυτή κατέχει κατά πλήρη κυριότητά της στις κατωτέρω εταιρείες και ειδικότερα:

(α) το 100% του συνόλου των μετοχών της «ΜΑΡΚΕΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», διακριτικό τίτλο «ΜΑΡΚΕΤΑ Α.Ε.»

(β) το 51% του συνόλου των μετοχών της «ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΣ», διακριτικό τίτλο «ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΑΕ - CLASSIC ΕΚΛΕΚΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ», (μετά τής κατά 100% θυγατρικής της TOP HOUSE ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ», διακριτικό τίτλο «TOP

HOUSE A.B.E.E.»),

(γ) το 55% του συνόλου των μετοχών της «ΚΡΟΝΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ», και

(δ) το 68,61% του συνόλου των μετοχών της «ΖΕΥΞΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».::

Πηγή:euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία