BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Θα είναι τελικά μέρος της λύσης το ΔΝΤ, πιστεύει ο Ρέγκλινγκ

Την πεποίθηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι μέρος της λύσης «στην τελευταία εναπομείνασα περίπτωση της προηγούμενης κρίσης, της ελληνικής», εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Θα είναι τελικά μέρος της λύσης το ΔΝΤ, πιστεύει ο Ρέγκλινγκ

3
0

Όπως σημείωσε είναι πιθανό πως το ΔΝΤ δεν θα έχει τον ίδιο ρόλο στην επόμενη ευρωπαϊκή κρίση καθώς ο ESM μπορεί να εξελιχθεί σε παρόμοιο θεσμό.

Μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν ακόμη για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης είναι περιορισμένα σε σχέση με την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί.

Όπως είπε, η νομισματική ένωση δεν απαιτεί μία πλήρη δημοσιονομική ένωση για να λειτουργεί ομαλά ούτε μία πλήρη πολιτική ένωση, αλλά «θα ήταν χρήσιμα κάποια πρόσθετα μέτρα».

Ένα από αυτά, τόνισε, είναι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, με ένα κοινό δίχτυ ασφαλείας για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των τραπεζών και μία μορφή ασφάλισης των καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι για να υπάρξει ευρωπαϊκή ασφάλιση των καταθέσεων, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν τα παλιά προβλήματα των τραπεζών, κάτι που θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία