BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Πίεση στις ευρωαγορές από τις δηλώσεις Ντράγκι για αλλαγή της πολιτικής της ΕΚΤ

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης 28 Ιουνίου στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να ξεκινήσει να περιορίζει το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας από αυτό το έτος.

Ντράγκι: Σοβαρός προβληματισμός για τη βιωσιμότητα του χρέους

2
0

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 χάνει 0,6% στις 383,82 μονάδες, αντίστοιχα ο γερμανικός DAX υποχωρεί σε ποσοστό 0,7% στις 12.583,90 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,5% στις 5.228,84 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρότερες απώλειες 0,2% στις 7.415,55 μονάδες.

Το ευρώ κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου, σκαρφαλώνοντας στα 1,1356 δολ. μετά τα υψηλά 10 μηνών που σημείωσε χθες μετά τις δηλώσεις του Draghi ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να ετοιμάζεται να περιορίσει τη στήριξη που προσφέρει στην οικονομία. Μιλώντας στο φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία ο Ντράγκι επανέλαβε εξάλλου ότι  η Ευρωζώνη συνεχίζει να χρειάζεται στήριξη παρά την ενίσχυση της ανάκαμψης τους τελευταίους μήνες. Την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα προσαρμόσει σταδιακά την πολιτική της όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει με ταχύτερο ρυθμό.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Γαλλία έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη σκαρφάλωσε τον Ιούνιο σε υψηλό 10 ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης πρόσθεσε πέντε μονάδες σκαρφαλώνοντας στις 108 μονάδες τον Ιούνιο. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007, όπως ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία.

Πηγή: Capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία