BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Πειραιώς: Σοβαρό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για ελληνικά assets

Το μεγάλο διακύβευμα είναι η δυναμική επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργο Χατζηνικολάου, κρίνεται αναγκαία η υιοθέτηση και εφαρμογή ενός νέου μοντέλου που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία όπου στον στον πυρήνα του θα βρίσκεται η υγιής επιχειρηματικότητα.

Πειραιώς: Σοβαρό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για ελληνικά assets

2
0

Ο πρόεδρος της Πειραιώς, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων την Τετάρτη 28 Ιουνίου, ανέφερε πως το κλείσιμο της αξιολόγησης ήταν η αναγκαία προϋπόθεση για να πάμε στην επόμενη ημέρα. «Στόχος μας τώρα είναι η γρήγορη και αποτελεσματική απεμπλοκή από την ύφεση και η επιστροφή σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Η διευθέτηση του χρέους είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με το κλείσιμο της αξιολόγησης και ήδη φαίνεται η άρση της αβεβαιότητας και η μείωση του ελληνικού ρίσκου. Τα επόμενα βήματα είναι η επιστροφή των καταθέσεων, η άρση των capital controls, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και να προσελκύσουμε επενδυτές, με τελικό στόχο να βγούμε οριστικά από την κρίση».

«Ο τουρισμός δείχνει ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά, όπως και οι σημαντικές εκδόσεις ομολόγων από τις ελληνικές επιχειρήσεις», συμπλήρωσε, ενώ όπως είπε «θετικές είναι οι εξελίξεις και στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων» τόνισε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να κάνουμε λίγο πιο γρήγορα στο Ελληνικό». «Από τις επαφές που είχα πρόσφατα στο εξωτερικό διαπίστωσα ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον των ξένων για τα ελληνικά assets», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια και θα στηρίξουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Χρήστος Μεγάλου: Θα συμβάλουμε στην επανεκκίνηση

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Συμβούλων της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, ανέφερε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης επαναφέρει τη χώρα σε θετική τροχιά και η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα.

«Η Πειραιώς, με το φιλόδοξο σχέδιο που στηρίζεται στις στρατηγικές της Agenda 2020, θα χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία και από 2 δισ. ευρώ ετησίως νέα δάνεια που έδωσε το 2016 θα φτάσει τα 5 δισ. ευρώ το 2020». Μάλιστα, όπως είπε, η τράπεζα θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στο τέλος της διαδρομής και αφού θα έχει εφαρμοστεί το σχέδιο της Agenda 2020 θα έχει επανακτήσει πλήρως τη δύναμη και την ισχύ της.

«Στο τέλος του 2020 η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι κεφαλαιακά ισχυρή, κερδοφόρα, και θα παραμείνει η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα», τόνισε ο Χ. Μεγάλου. Οι βασικοί άξονες και στόχοι της στρατηγικής της τράπεζας εφεξής είναι:

  • η βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού μέσω της ενεργής διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων,

  • η ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της αύξησης των καταθέσεων και της μείωσης του δανεισμού από τον ELA και η επάνοδος στην κερδοφορία.

Στη Γενική Συνέλευση υπήρξε απαρτία (67,64%), ενώ μεταξύ των θεμάτων είναι και απόφαση για reverse split της μετοχής.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία