BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Γεωπολιτικές εντάσεις και Walt Disney ταρακούνησαν την Wall Street

Απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου εν μέσω αναζωπύρωσης των γεωπολιτικών ανησυχιών μετά και τις απειλές της Βόρειας Κορέας για επίθεση στις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, όπως αυτά της Walt Disney βάρυναν περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα.

Γεωπολιτικές εντάσεις και Walt Disney ταρακούνησαν την Wall Street

1
0

Οι προειδοποιήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για "πυρ και μανία" εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει την τακτική των απειλών τροφοδότησε νέες απειλές από την Πιονγιάνγκ που ανακοίνωσε ότι εξετάζει το σχέδιο επίθεσης με πυραύλους κατά των ΗΠΑ, σε περίπτωση αμερικανικής επέμβασης.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε απώλειες 64 μονάδων ή 0.17% στις 22.048,21 μονάδες, ο ευρύτερος S&P υποχώρησε κατά 0,9 μονάδες ή 0.04% στις 2.474 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση 12,89 μονάδων ή 0.45% στις 6.3352 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Walt Disney έκλεισε με βουτιά 4%, αφ’ότου ανακοίνωσε τα σχέδιά της να τερματίσει τη συνεργασία της με την Netflix, λανσάροντας δικές της υπηρεσίες streaming. Η μετοχή της Netflix κινήθηκε επίσης πτωτικά. Τον κατήφορο πήρε και η μετοχή της Priceline που αν και παρουσίασε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, οι κρατήσεις της απογοήτευσαν την αγορά. Σε αρνητικό έδαφος και η TripAdvisor, έπειτα από τα αδύναμα μεγέθη τριμήνου, ενώ απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της Office Depot, ύστερα από τα χειρότερα των προβλέψεων κέρδη.

Το κλίμα αβεβαιότητας έχει ωθήσει τους επενδυτές στα "ασφαλή καταφύγια", ευνοώντας τον χρυσό που γνώρισε "άλμα" άνω του 1%, το ελβετικό φράγκο, ενώ σε υψηλό 8 εβδομάδων βρέθηκε και το γιεν.

Στα μάκρο της ημέρας, ενισχύθηκε το β΄ τρίμηνο του έτους η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και εργαζόμενων στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 0,9% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση το β΄ τρίμηνο, έπειτα από άνοδο μόλις 0,1% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία