BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Αμετάβλητο διατήρησε η Fed το βασικό επιτόκιο δανεισμού

Αμετάβλητο διατήρησε η Federal Reserve, όπως αναμενόταν, το βασικό επιτόκιο δανεισμού της, αλλά έδωσε σήμα ότι θα προβεί σε μικρή αύξησή του έως το τέλος του 2017, οδηγώντας το έως στο 1,25%-1,50%.

Αμετάβλητο διατήρησε η Fed το βασικό επιτόκιο δανεισμού

0
0
Συνολικά 11 από τους 16 αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας υπολογίζουν ότι αυτά θα είναι τα ιδανικά επίπεδα για το επιτόκιο δεδομένων των ισχυρών συνθηκών της οικονομίας και παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος του στόχου. Εκτιμούν δε ότι μέσα στο 2018 θα ακολουθήσουν ακόμη τρεις επιτοκιακές αυξήσεις.
Επιπλέον, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει από τον Οκτώβριο να περιορίζει τον ισολογισμό της, που είχε προσεγγίσει τα 4,5 τρισ. δολάρια, ύστερα από τρεις γενναιόδωρους γύρους ποσοτικής χαλάρωσης. Θα αρχίσει με μειώσεις της τάξης των 10 δισ. δολαρίων μηνιαίως, οι οποίες και θα αφορούν ομόλογα, που έχουν ωριμάσει, και επανεπενδύει

Πρόκειται για ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για την επιστροφή της σε πιο ομαλή νομισματική πολιτική μετά την παγκόσμια κρίση του 2008.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία