BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Θετικά αξιολογούν οι ευρωαγορές της αποφάσεις της Fed

Μια ιστορική απόφαση έλαβε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια ανακοίνωσε την συρρίκνωση από τον Οκτώβριο του υπερμεγέθους ισολογισμού της των 4,5 τρις δολαρίων, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Θετικά αξιολογούν οι ευρωαγορές της αποφάσεις της Fed

0
0

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις χθεσινές αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve και τις προβλέψεις της για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κράτησε χθες αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Για το επόμενο διάστημα η Fed περιμένει να προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της πριν το τέλος του έτους και σε άλλες τρεις το 2018.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 382,72 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,3% στις 12.609,58 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 5.260,88 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% στις 7.273,62 μονάδες.

Ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,3% στις 10.322,30 μονάδες.

Παράλληλα, η Fed αποφάσισε να διατηρήσει προς ώρας αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος του 1-1,25%, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας – τρίτης για φέτος – αύξησης του κόστους χρήματος τον Δεκέμβριο.

Μικτά πρόσημα στην Ασία στον απόηχο των αποφάσεων

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη στον απόηχο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και των οικονομικών προβλέψεων της αμερικανικής Federal Reserve.

Ο δείκτης Nikkei κινείται σε ανοδικό έδαφος συνεχίζοντας σε υψηλά δύο ετών καθώς το γεν παραμένει υπό πίεση.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,2% σκαρφαλώνοντας στις 20.356,64 μονάδες.  Το γεν διολισθαίνει στα 112,50 ανά δολάριο μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αφήσει αμετάβλητη την πολιτική της.

Το δολάριο ενισχύεται στον απόηχο των προβλέψεων της Fed για μία ακόμα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτό το έτος και άλλες τρεις το επόμενο. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις προοπτικές της οικονομίας, αν και ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός ώθησε ορισμένους αξιωματούχους να εκφράσουν ανησυχίες για τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων.

Η Fed αποφάσισε παράλληλα να ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της κατά 10 δισ. δολ. το μήνα από τα τρέχοντα επίπεδα των 4,5 τρισ. δολ.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,05%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai ενισχύεται 0,07%, ενώ ο Sensex χάνει 0,4%.

Στην Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX υποχωρεί σε ποσοστό 0,8% με τις μεταλλευτικές εταιρείες να χάνουν έδαφος καθώς το ισχυρότερο αμερικανικό δολάριο ασκεί πιέσεις στις τιμές των μετάλλων.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία