BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ήρθε η ώρα οι κεντρικές τράπεζες να ασχοληθούν με τα κρυπτονομίσματα, λέει η Λαγκάρντ

Το ενδεχόμενο σύντομα το ΔΝΤ να αποκτήσει το δικό του κρυπτονόμισμα, αποκάλυψε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό και λιγότερο δαπανηρό.

Ήρθε η ώρα οι κεντρικές τράπεζες να ασχοληθούν με τα κρυπτονομίσματα, λέει η Λαγκάρντ

2
0

Ήρθε η ώρα οι κεντρικές τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές να ασχοληθούν σοβαρά με τα ψηφιακά νομίσματα, υποστηρίζει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την ενίσχυση του bitcoin σε νέα υψηλά ρεκόρ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε, μάλιστα, ότι για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι επικίνδυνο να μην παρακολουθούν και να μην κατανοούν νέα χρηματοοικονομικά τεχνολογικά προϊόντα που έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν αναταραχή στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και στο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών.

Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο CNBC στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναλαμβάνουν κινδύνους επειδή δεν παρακολουθούν και δεν κατανοούν τα αναδυόμενα χρηματοοικονομικά προϊόντα τεχνολογίας που έχουν αρχίσει ήδη να ταράζουν τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών.

«Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε τεράστια αποδιοργάνωση», δήλωσε η Λαγκάρντ, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC μέσω Facebook Live στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με τα σχόλια του CEO της JPMorgan, Jamie Dimon, ότι το bitcoin είναι «απάτη», η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ σημείωσε ότι είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις ευρύτερες επιπτώσεις που έχουν τεχνολογίες όπως τα ψηφιακά νομίσματα.

Μάλιστα, η κ. Λαγκάρντ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να αναπτύξει κάποια στιγμή το δικό του κρυπτονόμισμα, αναφέροντας ως παράδειγμα τα ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (Special Drawing Rights – SDR), ένα νόμισμα το οποίο δημιούργησε το ΔΝΤ για να λειτουργήσει ως διεθνές αποθεματικό και το οποίο θα μπορούσε να ενσωματώσει τεχνολογία παρόμοια με αυτή των ψηφιακών νομισμάτων.

«Αυτό που θα εξετάσουμε είναι το πώς το νόμισμα αυτό, το SDR, μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να γίνει πιο αποτελεσματικό και λιγότερο δαπανηρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sofokleousin.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία