BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Υποχωρεί το ευρώ λόγω Γερμανικής κρίσης

Απώλειες έναντι των βασικών νομισμάτων καταγράφει τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου το ευρώ υπό την πίεση της πολιτικής αβεβαιότητας στην Γερμανία μετά και το "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Υποχωρεί το ευρώ λόγω Γερμανικής κρίσης

2
0

 Ειδικότερα, σε αχαρτογράφητα πολιτικά νερά εισήλθε από τα μεσάνυχτα η Γερμανία με την κατάρρευση των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στα κόμματα που θα συναποτελούσαν τη λεγόμενη κυβέρνηση Τζαμάικα. Επτά εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές και σχεδόν μετά από πέντε εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια σειρά από βασικούς άξονες πολιτικής προκειμένου να μπουν στην κανονική φάση των διαπραγματεύσεων.

Σε αυτό το κλίμα, το ευρώ υποχωρεί έναντι των βασικών διεθνών νομισμάτων αν και έχει περιορίσει αισθητά τις απώλειες του σε σχέση με την αρχική αντίδραση στο άκουσμα της είδησης.

Ειδικότερα, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,23% έναντι του δολαρίου στα 1,1770 δολάρια, περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες που έφταναν το 0,6%, ενώ σε σχέση με την βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,44% στις 0,88 στερλίνες.

Οι παραπαίουσες διαπραγματεύσεις στη Γερμανία έχουν ήδη βαρύνει το ευρώ και με βάση αυτό οι αγορές αναμένεται να κινηθούν πτωτικά σήμερα", σχολίασε η Nandini Ramakrishnan, αναλύτρια της JPMorgan Asset Management, ενώ πρόσθεσε "Παρακολουθούμε επίσης τις εξελίξεις με την φορολογική μεταρρύθμιση  στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα και ενώ περιμένουμε ότι η ολοκλήρωση και η εφαρμογή των μειώσεων στον εταιρικό φόρο θα γίνει το 2018 και όχι το 2017, η αργία του Thanksgiving ενδέχεται να αμβλύνει περισσότερο τις κινήσεις των αγορών προς το τέλος της εβδομάδας".

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία