BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ντράγκι: Απόφαση της Ελλάδας το αν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο

Στη διακριτική ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται η απόφαση για το εάν θα χρειαστεί ή όχι τέταρτο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Ντράγκι: Απόφαση της Ελλάδας το αν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο

1
0

 «Εάν η ελληνική οικονομία έχει αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με νέο πρόγραμμα, αυτό είναι στο χέρι της κυβέρνησης της Ελλάδας να το αποφασίσει», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα των τραπεζών όταν η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται πλέον υπό την σκέπη προγράμματος στήριξης, ο Ιταλός επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε ότι η ρευστότητα μιας οικονομίας εξαρτάται από τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και από το πώς αξιολογούν και ανταποκρίνονται οι αγορές σε αυτές τις πολιτικές.

Σε ερώτηση σχετική με τη δικαστική εμπλοκή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι «έχουμε επισημάνει επανειλημμένα πως η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών και των επικεφαλής τους είναι κρίσιμης σημασίας για την αξιοπιστία των δημόσιων οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζουν».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία