BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ανοδική αναθεώρηση για την ανάπτυξη από την Παγκόσμια Τράπεζα

Ανοδικά αναθεώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2018.

Ανοδική αναθεώρηση για την ανάπτυξη από την Παγκόσμια Τράπεζα

1
0

Παράλληλα όμως προειδοποιεί ότι οι χώρες πρέπει να κάνουν επενδύσεις για να βελτιώσουν στις προοπτικές για την ανάπτυξή τους, επισημαίνοντας πως αυτό πρέπει να γίνει πριν «χτυπήσει» η νέα οικονομική κρίση, κάτι που αναπόφευκτα θα συμβεί.

Σύμφωνα με αυτές, το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,1% φέτος, από 3% το 2017.

Η πρόβλεψη είναι κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας υψηλότερη από τις εκτιμήσεις που είχε δημοσιοποιήσει για το 2018 η Τράπεζα τον περασμένο Ιούνιο. Για το 2019 προβλέπει ανάπτυξη 3%.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ισχυρότερη από αυτή που είχαμε προβλέψει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Αϊχάν Κοσέ. Εξήγησε ότι στην ανοδική αυτή τάση συμβάλλουν όλες οι περιοχές του κόσμου, ξεκινώντας από τις «τρεις μεγάλες»: τις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη και την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις, οι ΗΠΑ αναμένεται να δουν το ρυθμό οικονομικής τους ανάπτυξης να επιταχύνεται στο 2,5%, συγκριτικά με το 2,2% που ήταν η πρόβλεψη του Ιουνίου. Ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη αναμένεται να ανέλθει στο 2,1% και της Ιαπωνίας στο 1,3%.

Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας τροφοδοτείται από τις επενδύσεις, τον κλάδο μεταποίησης και τις εμπορικές συναλλαγές, καθώς οι χώρες που εξάγουν βασικά εμπορεύματα επωφελούνται από την αύξηση της τιμής των προϊόντων αυτών, επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Αυτή η ευρείας βάσης ανάκαμψη στην παγκόσμια ανάπτυξη είναι ενθαρρυντική» δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, τονίζοντας πάντως ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία