BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Τσακαλώτος: Δεν χρειάζεται προληπτική πιστωτική γραμμή

Οι οικονομικοί δείκτες βρίσκονται σε άνοδο και οι τρεις πετυχημένες έξοδοι στις αγορές δείχνουν ότι και η έξοδος μετά τον Αύγουστο θα είναι επιτυχής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ επανέλαβε ότι δεν χρειάζεται προληπτική πιστωτική γραμμή.

Δεν υπάρχει θέμα AQR για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζει ο Τσακαλώτος

5
0

«Μπορεί να υπάρχει μια ενισχυμένη παρακολούθηση, όπως υπήρχε και στην Πορτογαλία και στην Κύπρο, όμως θα έχουμε πολύ περισσότερα περιθώρια ελευθερίας και πρέπει να γνωρίζει η κοινωνία πως σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε», πρόσθεσε, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) τη Δευτέρα.

Ο κ. Τσακαλώτος στάθηκε στην ανάγκη διάλυσης του πελατειακού συστήματος. Όπως ανέφερε, «το κόμμα οφείλει να μπορεί να αποτελέσει ένα ηθικό πολιτικό φίλτρο που λέει ότι, η δικιά μας κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει όλα τα χατίρια, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες, γιατί συγχρόνως έχει σημασία να προωθεί δομικές αλλαγές και κανόνες διαφάνειας».

«Μπορεί να υποστηρίζει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες αλλά όχι με τον παλιό τρόπο. Η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να κάνουμε βγαίνοντας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι όχι μόνο τα οικονομικά αλλά το όλο σχέδιο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί να αντιμετωπίσει και το κοινωνικό και το δημοκρατικό έλλειμμα», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί. «Δεν το λέμε τώρα. Είμαστε η πολιτική δύναμη που έλεγε από το 1992 πως πρέπει να υπάρξει λύση. Θεωρούσαμε ότι ήταν μια πολύ αδύνατη θέση να λες στους Θεσσαλονικείς, ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι το κέντρο των Βαλκανίων, ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος, και να έχεις κακές σχέσεις με τον βόρειο γείτονα», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία