BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Με το βλέμμα στις εξελίξεις στην νομισματική πολιτική ΗΠΑ-Ευρώπης οι αγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουνίου καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με τη νομισματική πολιτική σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Με το βλέμμα στις εξελίξεις στην νομισματική πολιτική ΗΠΑ-Ευρώπης οι αγορές

2
0

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,5% και όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες είναι στο "κόκκινο". Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 0,58% στις 12.816,87 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 0,47% στις 12.817,33 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,61% στις 12.817,33 μονάδες.

Στην ευρωπεριφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,36% στις 22.135,95 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 0,35% στις 9.866,50 μονάδες.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τις αποφάσεις της Federal Reserve, η οποία αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ έστειλε σήμα για άλλες δύο αυξήσεις φέτος, κάτι που οδήγησε σε απώλειες τη Wall Street. Παράλληλα, στρέφουν το βλέμμα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα, όπου οι διαμορφωτές πολιτικής αναμένεται να αρχίσουν να συζητούν για το πώς θα τερματίσουν το μαζικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Στο πεδίο της πολιτικής, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε στο CNBC ότι η ειδική σχέση με τις ΗΠΑ θα διαρκέσει παρά τις διαφορές γύρω από το εμπόριο, αλλά και το ζήτημα της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στα εταιρικά νέα, η Comcast έκανε προσφορά ύψους 65 δισ. δολ. για την εξαγορά μεγάλου μέρους της δραστηριότητας της Fox, ξεκινώντας πιθανόν έναν "πόλεμο" προσφορών με τη Walt Disney.

Πηγή: capital.gr

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία