BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ως το Δεκέμβριο ο μειωμένος ΦΠΑ λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Το διάστημα έως το Δεκέμβριο του 2018 αφορά η νέα παράταση στη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, διευκρίνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος, στο πλαίσιο ενημέρωσης που έκανε για το Eurogroup της Πέμπτης 12 Ιουλίου στο οποίο αναμένεται να εγκριθεί η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και σε επίπεδο ESM.

Προς επικύρωση δόσης, αλλά ανοιχτό το θέμα του χρέους στο Eurogroup

1
0

Διευκρίνισε επίσης ότι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά δεν αναμένεται να επηρεάσει την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς κάποια συνεννόηση με το Eurogroup.

Κατέστησε σαφές ότι με βάση τα νέα αυτά στοιχεία έχουν διαφοροποιηθεί και αντίστοιχοι υπολογισμοί στα δημοσιονομικά μεγέθη που εμπεριέχονται στην έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ίδιος αξιωματούχος για το θέμα αναβολής ή  οποιασδήποτε αλλαγής στο θέμα της περικοπής των συντάξεων από το 2019 ανέφερε ότι ακόμα και να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιηθεί για την αναβολή του μέτρου και την ακύρωση των συμφωνηθέντων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία