BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Προ των πυλών αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

Σχέδιο για ενιαίο φόρο ακινήτων και αυτοτελή φορολόγηση 20% στα ενοίκια έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών.

Προ των πυλών αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

2
0
Όπως προκύπτει από τις συζητήσεις στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στο «τραπέζι» βρίσκεται σχέδιο για ενιαίο φόρο στα ακίνητα, αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια κατά 20%, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και η μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών στο 15% από 20%.

Η σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη ήταν η τρίτη κατά σειρά, στο πλαίσιο της διαδικασίας για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Οι τελικές προτάσεις της επιτροπής αναμένεται να ενσωματωθούν στο φορονομοσχέδιο που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην επιτροπή θα συνυπογράψουν ένα «κείμενο αρχών» με όλες τις αλλαγές.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ενοποίηση των φόρων που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία, εξετάζεται η κατάργηση των υφιστάμενων φόρων και η αντικατάστασή τους από έναν ενιαίο φόρο (ειδικό τέλος ακινήτων + Φόρος Ακίνητης Περιουσίας). Από την ενοποίηση αυτή θα εξαιρεθούν οι φόροι που εισπράττονται υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

(Πηγή: reporter.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία