BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Στο κρεβάτι του Προκρούστη ξανά οι αγροτικές συντάξεις

Το σχέδιο για κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης του ΟΓΑ, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται η πρόσθετη περικοπή των 30 ευρώ στη βασική σύνταξη επαναφέρει στο τραπέζι η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει μέρος των απαιτήσεων της τρόικας για επιπλέον μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών.

Στο κρεβάτι του Προκρούστη ξανά οι αγροτικές συντάξεις

0
1

Tο σενάριο αυτό προκύπτει από τις τελευταίες διαρροές που προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών και ανατρέπει το προηγούμενο που ήθελε τα δώρα να σώζονται αλλά να «θυσιάζονται» τα 30 ευρώ της βασικής σύνταξης (330 ευρώ από 360).

Οι νέες πιέσεις της τρόικας ωστόσο για ένα «εμπροσθοβαρές» πακέτο,  δηλαδή με τα περισσότερα από τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ να συγκεντρώνονται την επόμενη χρονιά (2013), φαίνεται να ανατρέπουν τα δεδομένα καθώς η κυβέρνηση φέρεται να ξανασκέφτεται την 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και άλλων συντάξεων προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα 1,5 δισ. ευρώ.

Δεν αποκλείεται το μέτρο αυτό να συνδυαστεί και με «ψαλίδισμα» της βασικής σύνταξης κατά 30 ευρώ.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του Σαββατοκύριακου όταν οριστικοποιηθεί το τελικό «πακέτο» των μέτρων.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

06-10-2012 12:27ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ειναι πολυ ξεφτιλες οι ανθρωποι. επειδη δεν μπορουν να πιασουν τα λαμογια που κατακλεβουν το κρατος χτυπανε τους συνταξιουχους αγροτες και τους πολυτεκνους τους μισθωτους κλπ. ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία