BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

aithma-pireos

H Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε σήμερα αίτημα λήψης της επόμενης δόσης κεφαλαίων, ύψους €300 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ύστερα από την επιτυχή απορρόφηση των κεφαλαίων που της έχουν μέχρι σήμερα διατεθεί. Με την κίνηση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναλάβει τη διαχείριση πόρων Ταμείου Ανάκαμψης συνολικού ύψους €1,6 δισ.

putin-protaseis-emporio

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την κυβέρνησή του να παρουσιάσει προτάσεις για τη διευκόλυνση του εμπορίου σιτηρών με άλλες χώρες, όπως η Ινδία και η Κίνα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο το Σάββατο και περιήλθαν σε γνώση του Reuters.

revma-timologia

Παρά το γεγονός ότι η χονδρική του ρεύματος κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τον μήνα Απρίλιο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν η μείωση αυτή θα περάσει στους καταναλωτές μέσω των πράσινων τιμολογίων που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα για τον Μάιο.

anodos-wall-street-aprilios

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Wall Street, αντιδρώντας έντονα ανοδικά μετά από έξι ημέρες πτώσης και μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας ανέκαμψαν και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αποκλιμακώθηκαν.

tte_4

Συνάντηση με εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης θα έχουν αύριο, Τετάρτη, ανώτατα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες ταχύτερης μείωσης των κόκκινων δανείων.

aploipoihsh-ths-kap-eu

Ξεκινά τη Δευτέρα 22 Απριλίου η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, που θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 25 Απριλίου, και μεταξύ των θεμάτων που καλούνται οι ευρωβουλευτές να ψηφίσουν είναι και η στοχευμένη επικαιροποίηση της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της ευελιξίας για τους αγρότες.

elliniki-oikonomia-mesh-anatolh

Μπορεί οι αγορές να μην έχουν εμπλακεί εμφανώς στο τεταμένο κλίμα της Μέσης Ανατολής, το οποίο εγκυμονεί κλιμάκωση της σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι ο κίνδυνος για κάτι τέτοιο παραμένει υψηλός.

BLog-Entry-On-Spe243rt53cs

Η στάση της κυβέρνησης Ερντογάν να χειραγωγεί τις εξαγωγές ελαιολάδου, δείχνει πως η Τούρκία θα συμπεριφέρεται εφεξής καθαρά ως «αρπακτικό». Τα στοιχεία εισαγωγών στις ΗΠΑ την 2022/23, αποδεικνύουν πως η χώρα ψάχνει συνεχώς αφορμές να επεκταθεί δυναμικά.

wall-street-anamonh-kerdh

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα κέρδη μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να θέσουν σε δοκιμασία το ράλι της Wall Street που φαίνεται να έχει αρχίσει να «κουράζεται» στη σκιά της εξασθένησης των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Francois-Villeroy

Η αβεβαιότητα στις τιμές του πετρελαίου δεν θα αποτρέψει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, υποστήριξε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

what-is-precision-agriculture-2

Την επανατοποθέτηση της γεωργίας σε τροχιά ανάπτυξης, η οποία θα αποτελέσει το στρατηγικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη, ζητούν οι ευρωπαϊκές αγροτικές οργανώσεις Copa – Cogeca, οι οποίες παρουσιάζουν τον οδικό χάρτη για τις ευρωεκλογές, στον οποίο περιλαμβάνονται οι επτά προτεραιότητες, με τις οποίες πρέπει να βάλει ψηλά στην ατζέντα της, η επόμενη θητεία της Κομισιόν.

leta

Το κόστος που συνδέεται με την πράσινη μετάβαση της ΕΕ θα πρέπει να μοιραστεί συλλογικά για να αποφευχθεί η επιβάρυνση συγκεκριμένων ευαίσθητων κλάδων στον Γεωργικό Τομέα, σύμφωνα με έκθεση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.

sitira_0609

Aναθεώρησε προς τα κάτω την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών (σίτος και χονδροειδείς σπόροι) κατά 3 εκατομμύρια τόνους, ήτοι στα 2.301 εκατομμύρια τόνους για την περίοδο 2023-2024, τo Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) στην πρόβλεψη του στις 18 Απριλίου σε σχέση με ένα μήνα πριν.

agora-reumatos-aukhsh-40euro

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται στην ενεργειακή αγορά.

epitokia-ekt-meiwseis

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για μια πιθανή μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ Ρόμπερτ Χόλτσμαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία