BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

our-ocean-16-17

Στη διάσκεψη «Our Ocean» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Απριλίου στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευσή της για τη διεθνή διακυβέρνηση των ωκεανών ανακοινώνοντας 40 δεσμεύσεις για δράση για το 2024. Οι δράσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν με 3.5 δισ. ευρώ από διάφορα ταμεία της ΕΕ. Αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσό που ανακοινώθηκε ποτέ από την ΕΕ από την έναρξη των διασκέψεων «Our Ocean».

348944705_929365308324453_7962100139152376319_n-e1684920358561

Σχέδιο πρότασης για περιορισμένη παράταση του προσωρινού πλαισίου κρίσης και μετάβασης, προκειμένου να εξακολουθήσει να στηρίζει τον πρωτογενή γεωργικό τομέα ενόψει των συνεχιζόμενων διαταραχών της αγοράς απέστειλε στα κράτη μέλη προς διαβούλευση, η Κομισιόν.

alcohol-free-wine-920x609

Απευθυνόμενη στην Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Κοινοβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θέλει να αναπτύξει το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο για τα βιολογικά κρασιά και τη σήμανση, ώστε να δώσει σε περισσότερους παραγωγούς τη δυνατότητα να εισέλθουν στη νέα αγορά κρασιού χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

nikos-papathanasis

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, υπέβαλε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 4o αίτημα πληρωμής, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, για το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

ydroponia

Νέα έρευνα του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου Virginia Tech προτείνει ότι τεχνολογίες όπως ότι η γεωργία ελεγχόμενου περιβάλλοντος και η χρήση αγροβολταϊκών μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη μελλοντική εξέλιξη της γεωργικής βιομηχανίας.

ΤΡΑΠΕΖΑΤΗΣΕΛΛΑΔΟΣ

Υψηλά τον πήχη των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών έβαλε η Goldman Sachs, η οποία αναβαθμίζει και τη σύσταση της Eurobank σε buy (αγορά), όπως και της Εθνικής και της Πειραιώς, αλλά μειώνει τη σύσταση της Alpha Bank σε neutral (ουδετερότητα).

b214p1

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να συνεχίζουν να ελπίζουν ότι είναι ακόμα εφικτό να αποφευχθεί μια "γενικευμένη κρίση" στη Μέση Ανατολή.

oil-gas-petrelaio--910x521_2

Η Κίνα αύξησε από σήμερα τις τιμές λιανικής πώλησης της βενζίνης και του πετρελαίου επί τη βάσει των πρόσφατων αλλαγών στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

661ebe20e7389-media_909ada0681e140ed89468e27294473e7-DMID1-62mqywrax-640x360

Τα τελευταία απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό δείχνουν ότι η Federal Reserve χρειάζεται περισσότερο χρόνο πριν μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

parathrhthrio-europaikhs-agoras-galaktos

Mια δεκαετία δράσης έκλεισε στις 16 Απριλίου το παρατηρητήριο της ευρωπαϊκής αγοράς γάλακτος, το οποίο παρέχει τακτικά μια ηλεκτρονική επισκόπηση πληροφοριών σχετικά με την παραγωγή, τις τιμές και το εμπόριο των κύριων γαλακτοκομικών προϊόντων ( νωπό γάλα, βούτυρο, σκόνη γάλακτος) και πολλά τυριά.

trapeza-pireos-9o-delphi-forum

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε και φέτος στο 9ο Οικονομικό Forum των Δελφών με ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «EQUALL - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων», το οποίο πρόσφατα συμπλήρωσε 2 χρόνια.

viomhxaniaee_2

Ο γενικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη επιδεινώθηκε και πάλι, ελαφρά μετά την απότομη ύφεση των προηγούμενων μηνών.

efodiastikh-alusida-sigkrouseis-mesh-anatolh

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις από τις πολεμικές διαταραχές στη Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξετάζει την απάντησή του στον καταιγισμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν εναντίον του.

xatzhdakhs-prwtogenes-pleonasma

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου - Μαρτίου 2024, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 77 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 817 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2024 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024 και πλεονάσματος 220 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

argo-petrelaio-mesh-anatolh

Πτωτικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου τη Δευτέρα στον απόηχο της πρωτοφανούς ιρανικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, με τους traders να εκτιμούν ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για το χτύπημα εκ των προτέρων και να στηρίζονται στις προσδοκίες ότι η σύγκρουση θα παραμείνει περιορισμένη στη συνέχεια. Καθώς το Ισραήλ ζυγίζει την απάντησή του στην ιρανική επίθεση, το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζει εκτιμήσεις για τις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου.

wheat-growing-guide

Οι προοπτικές της συγκομιδής σιταριού στην Ευρώπη ποικίλλουν ευρέως, καθώς οι επίμονες βροχοπτώσεις στη Γαλλία και τη Βρετανία αυξάνουν τις πιθανότητες για μεγάλες απώλειες παραγωγής, ενώ χώρες όπως η Γερμανία, η Πολωνία και η Ισπανία επωφελούνται από υγρές και θερμές περιόδους, ανέφεραν οι αναλυτές.

china_stock

Η δραστηριότητα στις αγορές μετοχικού κεφαλαίου της Κίνας στην ηπειρωτική χώρα και πέρα ​​από αυτήν έχει υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα πολλών δεκαετιών, υπογραμμίζοντας πώς η απώλεια δυναμικής στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει επιβαρύνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία