BACK TO
TOP
Πολιτικές

Συνεργασία 5 ετών Ελλάδας Αρμενίας στα αγροτικά

Υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας στον γεωργικό τομέα.

Συνεργασία 5 ετών Ελλάδας Αρμενίας στα αγροτικά

2
0

Η συμφωνία υπεγράφη κατά την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στην Αρμενία, συνοδευόμενου από τον υφυπουργό  Εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

 Παρουσία των Προέδρων των δύο χωρών κ.κ Κάρολου Παπούλια και Σερτζ Σαργκσιάν, ο κ.Γεροντόπουλος και ο υπουργός Γεωργίας της Αρμενίας Σέργκο Καραπετιάν, υπέγραψαν την συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας και του υπουργείου Γεωργίας της Αρμενίας, η οποία θα ισχύσει για τα επόμενα 5 χρόνια. Θα ανανεώνεται εφεξής αυτόματα για διαδοχικές περιόδους 5 ετών, εκτός αν κάποια πλευρά αποφασίσει μελλοντικά να την καταγγείλει εγγράφως.

Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία μεταξύ άλλων στους τομείς: φυτικής παραγωγής, αναπαραγωγής ζώων και κτηνοτροφίας, αλιείας και ιχθυοκαλλιεργιών, κτηνιατρικών θεμάτων, μετασυλλεκτικού χειρισμού και βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων συμπεριλαμβανομένου και της εμπορίας. Ακόμα περιλαμβάνει την συνεργασίας Ελλάδος και Αρμενίας σε θέματασυστημάτων παροχής γεωργικών συμβουλών, αγροτικής έρευνας, συστημάτων ποιότητας, πιστοποίησης και ελέγχου γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, βιοτεχνολογίας, εκμηχάνισης της γεωργίας,  εγγείων βελτιώσεων και τεχνογνωσίας γεωργικών υποδομών.

Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί μέσω:

1) Ανταλλαγής επιστημονικών και τεχνικών πληροφοριών και εγγράφων.

2) Ανταλλαγής επισκέψεων εμπειρογνωμόνων και συμβούλων.

3) Οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδρίων, εκθέσεων, συναντήσεων και στα δύο κράτη.

4)Τριμερούς συνεργασίας με άλλες χώρες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς υπηρεσίες χρηματοδότησης για την οικονομική ανάπτυξη.

5) Ενθάρρυνσης των δραστηριοτήτων κοινοπραξιών μεταξύ του συνεταιριστικού και του ιδιωτικού τομέα και των δύο χωρών στον χώρο της γεωργίας

6)Ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειρίας στις εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία