BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δέσμευτηκαν να προωθήσουν τα προβλήματα της ΕΒΟΛ Μουτσινάς και Κασαπίδης

Σε δέσμευση να προωθήσουν άμεσα τα προβλήματα της ΕΒΟΛ και των παραγωγών στο Κοινοβούλιο και στους αρμόδιους Υπουργούς προχώρησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πάρις Μουτσινάς και Γιώργος Κασαπίδης στην συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Ένωσης Βόλου (ΕΒΟΛ) Νικήτα Πρίντζο στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Εμπορική συνεργασία ΕΒΟΛ και Μαρινόπουλος

1
0

Στη συνάντηση συζητήθηκε το κόστος του γάλακτος, «το οποίο μετά τις υπερβολικές αυξήσεις των τιμών ενέργειας, καυσίμων και προμηθειών είναι πανελλαδικά αυξημένο με αποτέλεσμα η αγελαδοτροφεία να φυτοζωεί και η παραγωγή έχει πέσει σήμερα στους 600.000 tn  (από 800.000 tn)».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των 2 βουλευτών, «τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι ανυπέρβλητα και το πρόβλημα των βοσκοτόπων περιπλέκει πολύ την κατάσταση και την νομιμοποίηση των επιδοτήσεων. Τα εγγυημένα από το δημόσιο δάνεια, τους οδηγούν ακόμη και σε προσωποκράτηση.

Ο νόμος 4015/11 περί συνεταιρισμών, τέσσερα χρόνια από την ψήφισή του παραμένει αδρανής και οι Συνεταιρισμοί οδηγούνται σε τέλμα. Οι εκλογές στην ΠΑΣΕΓΕΣ θα γίνουν (άκουσον – άκουσον) με τα δεδομένα του 2006!

Η Ένωση Βόλου, μία από τις ελάχιστες ενώσεις πανελλαδικά, που συνεχίζει να επενδύει με δικά της κεφάλαια και να πραγματοποιεί κέρδη, και στηρίζει τους παραγωγούς (κτηνοτρόφους και αγρότες) με εφαρμογή πραγματικής συμβολαιακής γεωργίας, καλείται να πληρώσει 70.000 € ΕΝΦΙΑ. (Ποια οικονομική σχολή προτείνει επιβολή φόρων ακίνητης περιουσίας στα εργαλεία παραγωγής;)

Επίσης υπήρξε ταύτιση απόψεων ώστε να συνεχισθεί ο αγώνας άρσης του ξεπουλήματος του ονόματος της φέτας στον Καναδά και στο άμεσο μέλλον και στις ΗΠΑ.

Τέλος οι δύο βουλευτές συνεχάρησαν τον κ. Πρίντζο για την δημιουργική και αθόρυβη δουλειά του, όπως η δημιουργία της σύγχρονης μονάδας γάλακτος και δεσμεύτηκαν να προωθήσουν άμεσα τα προβλήματα της ΕΒΟΛ και των παραγωγών στο Κοινοβούλιο και στους αρμόδιους Υπουργούς».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία