BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ο πρωτογενής τομέας όχημα ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση

«Κύριο πρόβλημα της χώρας είναι σήμερα όχι μόνο το χρέος αλλά κυρίως η παραγωγική ερήμωση, η διάλυση και η υποβάθμισή της», δήλωσε κατά την ομιλία του στη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής τουΥπΑΑΤ, ο υπερυπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο πρωτογενής τομέας όχημα ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση

1
0

  Ο κ. Λαφαζάνης άφησε αιχμές για την χρησιμοποίηση του χρέους της Ελλάδας με «νέο-αποικιακό τρόπο», ώστε να καταληστευθεί η χώρα, γεγονός που οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική της υποβάθμιση. «Η χώρα στερείται καθετοποίησης στην παραγωγική της διαδικασία και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε», συνέχισε ο νέος υπερυπουργός και συμπλήρωσε «Δυστυχώς η Ελλάδα περιορίστηκε στο να γίνει ένα τουριστικό -ναυτιλιακό- χρηματοπιστωτικό κέντρο, δεν φτάνει όμως ο τουρισμός για να πάει η χώρα μπροστά, όση σημασία και αν πρέπει αν δώσουμε και στους τομείς αυτούς. Όχημα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και την έξοδο από την κρίση αποτελεί η συνολική αναβάθμιση του γεωργικού, κτηνοτροφικού και αλιευτικού τομέα».

  Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στο ζήτημα του ρωσικού εμπάργκο. Τονίζοντας ότι η Ελλάδα θέλει οικονομικές σχέσεις πολυεπίπεδες και πολυδιάστατες και ότι σαν χώρα της Ε.Ε. είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται σαν προτεκτοράτο των εταίρων της, ο κ.Λαφαζάνης χαρακτήρισε αδιανόητη την δημοσίευση του κειμένου περί επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία χωρίς την συνέννεση της χώρας μας. Μάλιστα, όπως είπε, το κέιμενο αυτό «για τη δημοσίευση του οποίου η Ελλάδα δεν ερωτήθηκε ποτέ, είναι παράδειγμα της εξωτερικής πολιτικής που εφεξής δεν θα επιτραπεί να εφαρμοστεί απέναντί μας».

  Τέλος, ο νέος υπερυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, διαβεβαίωσε ότι η νέα ηγεσία του υπερυπουργείου θα κινηθεί με απόλυτη διαφάνεια και «θα δίνει λογαριασμό μόνο στην ελληνικό λαό». Επιπλέον, τονίστηκε ότι δεν θα υπάρξουν φαινόμενα διαπλοκής αλλά αντίθετα θα δοθεί μεγάλος αγώνας για την πάταξη των πελατειακών σχέσεων και των φαινομένων διαπλοκής με μόνο στόχο «να σηκωθεί η πατρίδα στα πόδια της». Τέλος, ο κ.Λαφαζάνης ζήτησε «τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων αλλά και της απέρχόμενης ηγεσίας στο δύσκολο έργο που μεριμένει το υπερυπουργείο» ενώ και ο Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε ότι «Δεν αμφισβητείται ο απερχόμενος Υπουργός ΥπΑΑΤ κ.Καρασμάνης και οι συνεργάτες του, για την ευαισθησία που επέδειξαν στα ζητήματα του αγροτικού χώρου και όσες κόντρες και αν υπήρξαν μεταξύ μας,αναμφισβήτητα βοήθησαν να τεθούν οι βάσεις για την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία