BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στροφή στην πραγματική παραγωγή ζητά ο Χαρακόπουλος

Τερματισμό των ασυγκράτητων εισαγωγών και στροφή στην πραγματική παραγωγή ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος από τους αγρότες, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την 105η επέτειο του Κιλελέρ.

Έχει ο ΕΛΓΑ τα χρήματα για τις αποζημιώσεις στο βαμβάκι από το χαλάζι

2
0
O Θεσσαλός βουλευτής, στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει μακροχρόνιες παθογένειες της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, όπως τη μικρή συνεισφορά της στο ΑΕΠ, τη γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, αλλά και τη εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου από τους νέους ανθρώπους που λειτουργούν συνδυαστικά εις βάρος του εγχώριου πρωτογενούς τομέα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Χαρακόπουλου:

«Το μοντέλο των ασυγκράτητων εισαγωγών των πάντων -ακόμη και των προϊόντων που η ελληνική γη δίνει εν αφθονία και σε καλύτερη ποιότητα- το πληρώσαμε ακριβά. Για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζεται στροφή στην πραγματική παραγωγή»!  
«Η εξέγερση του Κιλελέρ για πάνω από έναν αιώνα παραμένει σύμβολο αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του κόσμου της αγροτιάς. Σήμερα, οι προκλήσεις για τον αγροτικό κόσμο είναι διαφορετικές, το ίδιο όμως κρίσιμες όπως και τότε. Η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και η μικρή συνεισφορά της στο ΑΕΠ, η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, η αποψίλωση της ελληνικής περιφέρειας από νέους ανθρώπους είναι στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια.  
Η βαθιά κρίση που έχει πλήξει τη χώρα την τελευταία πενταετία απέδειξε το μέγεθος του λάθους που διαπράχθηκε την περίοδο της ψευδούς ευμάρειας, κατά την οποία απομακρυνθήκαμε από την πραγματική παραγωγή. Με οδυνηρό τρόπο, καταλάβαμε ότι δεν αρκούν μόνον «υπηρεσίες» και «κατανάλωση» για να υπάρξει ανάπτυξη.  
Χωρίς αναβολή απαιτείται σχέδιο και εργασία. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κάθε μέσο, κάθε εργαλείο που μας παρέχει η νέα ΚΑΠ, μέσω της οποίας θα εισρεύσουν στη χώρα σχεδόν 20 δις ευρώ έως το 2020. Όπως είναι τα προγράμματα για τους νέους αγρότες, τη μεταποίηση, τα σχέδια βελτίωσης, τις Ομάδες Παραγωγών, τα εγγειοβελτιωτικά έργα για τη μείωση του κόστους παραγωγής κ.α. Η επιτυχία των παραπάνω στόχων θα αποτελέσει και τον σημαντικότερο φόρο τιμής που μπορεί η δική μας γενιά να αποτίσει στους κολίγους της εξέγερσης του Κιλελέρ».  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία