BACK TO
TOP
Πολιτικές

Νέο τελεσίγραφο Σόιμπλε για λύση ως τον Ιούλιο

Την εκτίμησε ότι «μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη, γεγονός που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

«Πιθανό να χρειαστεί νέα βοήθεια η Ελλάδα», λέει ο Σόιμπλε

0
0
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα απάντησε ότι το πρόγραμμα έχει επεκταθεί δύο φορές και ότι η τρέχουσα επέκταση λήγει στις 30 Ιουνίου.

 

«Έχουν χρόνο ως τότε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε πως η λύση πρέπει να βρεθεί ως τις 30 Ιουνίου, αν η Ελλάδα θέλει να αξιοποιήσει τα χρήματα που της διατίθενται από αυτό το πρόγραμμα.

Σε ερώτηση εάν το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, ο κ. Σόιμπλε απάντησε πως δεν έχουμε τέτοια θέματα.

«Δεν υπάρχει κανένα λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό,τι και να γίνει» πρόσθεσε.

Οκ. Σόιμπλε είπε ακόμη: «Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, εμείς θα της την παρέχουμε, όπως κάνουμε ως τώρα, αλλά μόνο μέσα στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί. Γι' αυτό στο τέλος όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα».

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη πως το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη - όπως και στην Ελλάδα - δεν είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά η ανταγωνιστικότητα και πρόσθεσε πως υπάρχει η εντύπωση ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο βραχυπρόθεσμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία