BACK TO
TOP
Πολιτικές

«Αρμονική η συνεργασία με κυβέρνηση», λέει ο Στουρνάρας

Για «αρμονική συνεργασία» με την κυβέρνηση έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας διαψεύδοντας τα σενάρια περί παραίτησής του αλλά και απαντώντας στα δημοσιεύματα από φιλοκυβερνητικά μέσα όπως η Αυγή που αναφέρονται στο πρόσωπό του.

Ραντεβού Στουρνάρα με τραπεζίτες για την επαναγορά

5
0
«Δεν παραιτούμαι γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω», απάντησε ο κεντρικός τραπεζίτης σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα. Σχολιάζοντας δε τις δηλώσεις Λαφαζάνη για τον οποίο ο κ. Στουρνάρας συνιστά αντίπαλο για την κυβέρνηση, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Το είπε, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις».

Παραδέχτηκε ότι με τον πρωθυπουργό δεν έχει μιλήσει πρόσφατα ωστόσο συνεργάζεται αρμονικά με τους κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο ενώ αποκάλυψε ότι αυτός βρήκε τη λύση για να πληρωθεί η δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι «δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους» και ότι για να πληρωθεί η επόμενη δόση πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι ενοχλημένη για την κόντρα κυβέρνησης-Στουρνάρα φαίνεται να είναι και η ΕΚΤ, με βάση δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε επίσημες προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση αν η κατάσταση γίνει ακόμα χειρότερη.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία