BACK TO
TOP
Πολιτικές

Και επίσημα στο τιμόνι του ΟΓΑ ο Αθανάσιος Μπακαλέξης

Ανέλαβε την Παρασκευή 22 Μαΐου καθήκοντα ο νέος Διοικητής του ΟΓΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης.

Και επίσημα στο τιμόνι του ΟΓΑ ο Αθανάσιος Μπακαλέξης

2
0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, την Παρασκευή 22 Μαΐου  2015 στα γραφεία της Διοίκησης του ΟΓΑ, έγινε η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή του ΟΓΑ Αθανάσιου Μπακαλέξη, παρουσία του απερχόμενου Διοικητή Ξενοφώντα Βεργίνη και του προσωπικού του Οργανισμού.

Μέσα σε  ευχάριστο κλίμα, ο νέος Διοικητής του ΟΓΑ κ. Μπακαλέξης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βεργίνη,  τόνισε ότι « Ο ΟΓΑ είναι πρωταρχικά Ταμείο Ασφάλισης Αγροτών, χωρίς να παραβλέπω τις υπόλοιπες λειτουργίες που του έχει αναθέσει το κράτος, όπως τα οικογενειακά επιδόματα, συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων κ.α.»

Ο νέος Διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης, με την ανάληψη των καθηκόντων του, απευθύνει έκκληση σε όλους τους οφειλέτες ασφαλισμένους του ΟΓΑ  (των οποίων το 50% οφείλει ποσά μέχρι 1.000 €) να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία λήγει στις 2 Ιουνίου, λαμβανομένου υπόψη ότι ήδη πλησιάζει το τέλος του 6μήνου και οι τρέχουσες εισφορές θα πρέπει να εξοφληθούν. Ο κ. Μπακαλέξης δήλωσε ότι «είναι κρίμα να μείνουν οι αγρότες εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης, για αυτό το ύψος οφειλών, και να μην επωφεληθούν της ασφάλισης, των παροχών υγείας και των παροχών της Αγροτικής Εστίας». Επισημαίνεται ότι, η αίτηση για την ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά  ακόμη και τις ημέρες των αργιών που μεσολαβούν ως τις 2 Ιουνίου. 

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπακαλέξης απευθύνεται και στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ και παρακαλεί να βοηθήσουν όσους οφειλέτες ασφαλισμένους δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, προκειμένου να τους διευκολύνουν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Αθανάσιος Μπακαλέξης γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμφίκλειας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και τελειόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξειδικεύτηκε στο Κ.Ε.Κ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση & Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Εργάστηκε στον Ο.Γ.Α, από το έτος 1979 μέχρι το έτος 2011. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού από το έτος 2008 έως και την αποχώρησή του από τον ΟΓΑ

Ήταν μέλος του ΔΣ της Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ασφαλιστικών Οργανισμών από το Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2009.

Συμμετείχε στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών που λειτουργούσε στα πλαίσια της Τράπεζας της Ελλάδος, από τη σύστασή της το Μάρτιο του 2000 έως το Μάϊο του 2004. Καθώς και σε άλλες επιτροπές και ομάδες εργασίας για γενικότερα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συμμετείχε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου "Η Στερεά σε νέα τροχιά".

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία