BACK TO
TOP
Πολιτικές

Το Σάββατο το μεσημέρι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

«Κλείδωσε» για τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με θέματα στην ατζέντα είναι το προσφυγικό, το Ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση.

Το Σάββατο το μεσημέρι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

0
0

Ειδικά για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας είχε δεσμευτεί ότι «κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας η κυβέρνηση θα ανοίξει όλα τα ανοιχτά ζητήματα, για την ενίσχυση των δημοκρατικών ελευθεριών, την προστασία των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, για την υιοθέτηση θεσμών δημοκρατικής συμμετοχής, τόσο στη λήψη των αποφάσεων όσο και στον έλεγχο της κρατικής εξουσίας».

Στο κλίμα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι θα ξεκινήσει ένας μεγάλος κοινωνικός και πολιτικός διάλογος για την αλλαγή του Συντάγματος ώστε η επόμενη Βουλή να είναι Αναθεωρητική και αυτή η Αναθεώρηση να προκύψει όχι μέσα από μικροδιευθετήσεις του πολιτικού συστήματος αλλά μέσα από πλατιά συμμετοχή των δυνάμεων που είχαν κινητοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα για να υπάρξουν πλατιές αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αρχικά με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη.

Σε δήλωσή του ο μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης γνωστοποίησε πως η ΝΔ θα ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο και θα προσέλθει στην σύσκεψη, προειδοποίησε ωστόσο η συμμετοχή του «να μην εκληφθεί ως στήριξη στους τακτικισμούς και στα τερτίπια του κ. Τσίπρα». Υποστήριξε παράλληλα ότι ο Πρωθυπουργός, με την κίνησή του αυτή και παρά τη νωπή λαϊκή εντολή "δηλώνει αδυναμία να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό"

Ακολούθησε επικοινωνία του κ. Τσίπρα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Φ. Γεννηματά, η οποία ωστόσο απάντησε σε εντονότατο ύφος στον κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί με την ατζέντα και ειδικότερα για την συμπερίληψη του ασφαλιστικού και επισήμανε ότι αν ήθελε ο κ. Τσίπρας να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για το Ασφαλιστικό, θα μπορούσε να το φέρει στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ή και να κάνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Θα μπορούσε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή να καταθέσεις τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ΟΚΕ ή να μας καλέσεις και να μας ενημερώσεις γι αυτές» φέρεται να είπε, σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ που επικαλείται το ΑΠΕ, η Φώφη Γεννηματά. Επίσης, διεμήνυσε ότι μπορούν να συζητηθούν τα εθνικά θέματα που αφορούν στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, τις ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας και το προσφυγικό και γι' αυτά είναι έτοιμη να συμμετέχει και να συζητήσει.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με την πρωτοβουλία του για τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, ο οποίος κατά πληροφορίες ανταποκρίνεται θετικά για τη συμμετοχή του.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτσούμπας απαντά αρνητικά για τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή του να τον ενημερώσει όποτε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ το κρίνει σκόπιμο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία