BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ανοικτό για την κυβέρνηση το ενδεχόμενο συνεργασιών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασίες άφησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, βλέποντας μέσα στο κυβερνητικό σχήμα την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Ανοικτό για την κυβέρνηση το ενδεχόμενο συνεργασιών

2
0

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία και πως δεν πρόκειται να υπάρξουν διαρροές, ενώ κληθείς να σχολιάσει δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη περί διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής δύναμης της κυβέρνησης είπε ότι αυτό θα φανεί μέσα από τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μια συζήτηση με όποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να την ξεκινήσουν.

Όπως είπε διάλογος συνεργασίας θα μπορούσε να συμβεί με την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αφήνοντας εκτός την ακροδεξιά και τη ΝΔ χαρακτηρίζοντάς την «κλασικό νεοφιλελεύθερο κόμμα». Εκτίμησε ωστόσο ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο περιορίστηκε μετά το συμβούλιο αρχηγών του Σαββάτου.

«Με τη ΝΔ θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία σε μείζονα θέματα, διότι πρέπει να βγούμε από την κρίση» είπε ο κ. Φλαμπουράρης. Σημείωσε ότι στην προσπάθεια αυτή θα ήταν επιθυμητό να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο διάλογος με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν πρέπει να θεωρείται ως κίνδυνος απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση του κ. Λεβέντη με τον πρωθυπουργό και το ενδεχόμενο συνεργασίας, είπε πως κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί στην κυβέρνηση, ωστόσο από τις εννέα προϋποθέσεις που θέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές τέσσερις ή πέντε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία