BACK TO
TOP
Πολιτικές

Επαφές Τσίπρα με Μέρκελ στο Λονδίνο για αξιολόγηση, προσφυγικό

Διμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο στο περιθώριο της διάσκεψης δωρητών για τη Συρία, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Επαφές Τσίπρα με Μέρκελ στο Λονδίνο για αξιολόγηση, προσφυγικό

2
0

Η πορεία του προγράμματος και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της κατ' ιδίαν συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη  Συρία  που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, ενώ ενημέρωσε την κ. Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των θεσμών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών - μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Ακόμη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερσμανς και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επίσης ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη στις 7 και 8 Φεβρουαρίου με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Τα παραπάνω ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία