BACK TO
TOP
Πολιτικές

Για κλείσιμο των συνόρων προετοιμάζεται η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, την ώρα που η Κομισιόν ετοιμάζεται να ασκήσει νέες πιέσεις προς την Αθήνα για το προσφυγικό. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου η Κομισιόν ετοιμάζεται να ανακοινώσει κατάλογο μέτρων που θα πρέπει να προωθήσει η Ελλάδα ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες για τους αιτούντες άσυλο.

Για κλείσιμο των συνόρων προετοιμάζεται η κυβέρνηση

0
0

«Σαν κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε να μας κλείσουν τα σύνορα. Θα είναι μονομερής ενέργεια από άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει σαν κυβέρνηση να δουλεύει κανείς με ένα τέτοιο ενδεχόμενο» σημείωσε ο υπουργός λίγες ώρες πριν την έκθεση της Κομισιόν για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε πάντως πως θα είναι μία διαχειρίσιμη δυσκολία, καθώς οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, εάν κλείσουν τα σύνορα, θα ανέλθουν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες.

Παράλληλα σημείωσε: «Κάτω από τη σημαία της ταπείνωσης, υποστήκαμε μεγαλύτερες ταπεινώσεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χειρισμούς μας. Είναι πόλεμος. Πρέπει να τον δώσουμε με συνέπεια, έχοντας τους στόχους μας. Θα χάσουμε κάποια πράγματα, θα κερδίσουμε κάποια άλλα».

Ερωτώμενος για τον κίνδυνο αποπομπής από τη συνθήκη Σένγκεν, ανέφερε πως αυτό σημαίνει ότι άλλες χώρες θα βγουν από τη Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορά τους.

Όσον αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο τη χαρακτήρισε «καταρχήν θετική» αφού, όπως είπε, θα πραγματοποιεί επιχειρήσεις κοντά στα τουρκικά παράλια.

Επιπλέον, ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στο κέντρο μετεγκατάστασης μεταναστών στα Διαβατά σημείωσε: «Ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις. Αν δεν βρεθούν, θα γίνει δοκιμή στα Διαβατά».

Η γερμανο-τουρκική πρόταση ανάμειξης του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες για μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο έρχεται επί τάπητος την Τετάρτη10 φεβρουαρίου στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να επισημαίνει πως το αίτημα θα μελετηθεί «πολύ σοβαρά».

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία