BACK TO
TOP
Πολιτικές

Προς ψήφιση η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε τέσσερις ορίζεται ο αριθμός των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας, με την τιμή εκκίνησής τους να καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Επικρατείας, σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Επικρατείας η οποία κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση

0
0

Η τροπολογία για την αδειοδότηση των παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης του υπουργείου Επικρατείας περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές», το οποίο εισάγεται την Πέμπτη στις 18.00 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών διενεργείται από τον υπουργό στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πάντως, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) με ανακοίνωση απαντά στα κυβερνητικά σχέδια υποστηρίζοντας πως παραβιάζεται το Σύνταγμα και συγκεκριμένα το άρθρο 15, παρ. 2, το οποίο ορίζει ότι η αρμοδιότητα για την παροχή των τηλεοπτικών αδειών ανήκει στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), ως Ανεξάρτητη Αρχή. Παράλληλα, αμφισβητεί και τα στοιχεία της έκθεσης του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Τονίζεται, δε, στην ανακοίνωση, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει «παιχνίδια εξουσίας», με όρους αδιαφάνειας.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με την οποία «η εσπευσμένη επιδίωξη της Κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες του δημοσιογραφικού Κλάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το πρωί, για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλει να επαναλάβει, για άλλη μια φορά, τις πάγιες θέσεις του:

-       Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.

-       Είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.

-       Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν το παζαρεύουμε.», τονίζει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία