BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αδιανόητη για το ΠΑΣΟΚ η αύξηση εισφορών στους αγρότες

Για μέτρα φοροεπιδρομής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε λόγο μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Πέμπτης η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου.

Αδιανόητη για το ΠΑΣΟΚ η αύξηση εισφορών στους αγρότες

2
0

«Δική μας πάγια πρόταση είναι να αναδείξει η παρούσα βουλή  μία άλλη κυβερνητική σύνθεση, με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, και οπωσδήποτε των δύο μεγάλων κομμάτων», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά η δήλωση της πρώην βουλευτού

«Μνημόνια υπήρχαν και πριν την παρούσα κυβέρνηση. Όμως αυτό το μείγμα πολιτικής, αυτή τη φοροεπιδρομή, αυτή την αδιανόητη αύξηση των εισφορών - των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων - που οδηγεί στη δήμευση του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη, στην απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, δεν την είδαμε ποτέ πριν. Γιατί με τα προηγούμενα μνημόνια έγιναν και μεταρρυθμίσεις, έγινε και μείωση δημοσίων δαπανών. Εδώ βλέπουμε μόνο φοροκαταιγίδα. Αυτό είναι η πρώτη φορά (υποτιθέμενη) αριστερά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δεν είναι λύση για τη χώρα οι εκλογές. Με τόσα ανοιχτά ζητήματα, με την οικονομία να καταρρέει, με 53.000 πρόσφυγες στη χώρα μας και χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση, μπορούμε να πάμε σε εκλογές για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο; Προκειμένου να γίνει το γνωστό "φύγε εσύ - έλα εσυ"; Το ίδιο έργο το είχαμε ξαναδεί το 2012, με τη ΝΔ να παίζει τον ρόλο που έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δική μας πάγια πρόταση είναι να αναδείξει η παρούσα βουλή  μία άλλη κυβερνητική σύνθεση, με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, και οπωσδήποτε των δύο μεγάλων κομμάτων.

Εμείς μιλάμε για μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, που θα προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Ούτε οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να χαρακτηριστούν ως προοδευτικές, αλλά ούτε και η διακυβέρνηση της χώρας από την ''πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έχει "κάψει" την έννοια του αριστερού προσήμου, με όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες.

Προοδευτικό πρόσημο σημαίνει να μιλήσουμε για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο δεν θα βασίζεται στα δανεικά. Να μιλήσουμε για ένα νέο κοινωνικό κράτος, κι όχι για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Η κυβέρνηση έχει διαλύσει τα Πειραματικά σχολεία, το Ψηφιακό σχολείο, το ολοήμερο σχολείο. Λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις, αλλάζουν την Κεντρική Επιτροπή επιλογής θεμάτων των εξετάσεων. Αυτά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες γίνονται και όχι σε χώρες της Ευρώπης».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία