BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης 18 Μαΐου το νομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη νέα Βουλή

2
0

Στο νομοσχέδιο αρχικά δεν περιλαμβανόταν ο «κόφτης» δαπανών, ο οποίος ωστόσο κατατέθηκε με τροπολογία λίγες ώρες αργότερα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων διατάξεις για το νέο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων, τους έμμεσους φόρους και τα κόκκινα δάνεια. Παράλληλα, προβλέπονται διατάξεις για τη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ περιλαμβάνονται τροποποιήσεις στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόρασης και τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, τα νέα τέλη ταξινόμησης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς και αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων και τσιγάρων.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει την Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ η συζήτησή του στην Ολομέλεια αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο και να ολοκληρωθεί στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και θα ψηφιστεί.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να παρουσιάσει ψηφισμένο κείμενο τη Δευτέρα το πρωί, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Euro Working Group, έτσι ώστε στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να εμφανιστεί στους ομολόγους του έχοντας εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

 

Βρείτε εδώ ολόκληρο το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία