BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μίνι σύνοδος στο Βερολίνο για την έξοδο της Βρετανίας από ΕΕ

«Μίνι» σύνοδο εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες μετά το διαζύγιο ΕΕ με τη Βρετανία φιλοξενεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου η Άνγκελα Μέρκελ.

Μίνι σύνοδος στο Βερολίνο για την έξοδο της Βρετανίας από ΕΕ

3
0

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υποδέχεται το απόγευμα της Δευτέρας στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Ακολουθεί την Τρίτη η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες κατά την οποία ο Ντέιβιντ Κάμερον θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με το δημοψήφισμα που οδηγεί τη χώρα του εκτός ΕΕ και τον ίδιο εκτός πρωθυπουργίας.

Και την Τετάρτη συνεδριάζει για πρώτη φορά η ΕΕ των «27» με τους Ευρωπαίους ηγέτες να συζητούν χωρίς την Βρετανία τα επόμενα βήματα μετά την ψήφο των Βρετανών για την έξοδο της χώρας τους από τους κόλπους της Ένωσης.

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρές πιέσεις εκ μέρους της Κομισιόν, Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, να ξεκινήσει «τώρα» τη διαδικασία αποχώρησής από την Ένωση δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τους Βρετανούς μέχρι τον Οκτώβριο -όταν θα αποχωρήσει ο Ντ.Κάμερον- για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Η Άνγκελα Μέρκελ, πάντως, δείχνει να έχει επιλέξει να κινηθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σε πιο ήπια γραμμή επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη βιασύνη για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, και οι συνομιλίες θα πρέπει να είναι νηφάλιες και σε καλό κλίμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία